Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà un banc amb els colors de la bandera transsexual en record de l’Alan i com a mostra de suport al col·lectiu El mobiliari, ubicat a la plaça de Salvador Allende, serà pintat aquest cap de setmana per familiars i amics de l’Alan acompanyats de l’alcaldessa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà un banc amb els colors de la bandera transsexual en record de l’Alan i com a mostra de suport al col·lectiu

El mobiliari, ubicat a la plaça de Salvador Allende, serà pintat aquest cap de setmana per familiars i amics de l’Alan acompanyats de l’alcaldessa

Amb aquesta nova iniciativa, la plaça de Salvador Allende es referma com un espai simbòlic a favor de la diversitat.
Amb aquesta nova iniciativa, la plaça de Salvador Allende es referma com un espai simbòlic a favor de la diversitat

Un dels bancs de la plaça de Salvador Allende lluirà a partir d’aquest cap de setmana els colors de la bandera transsexual ─blau, rosa i blanc─ com a part d’un acte de record a l’Alan, el jove transsexual rubinenc mort el 2015 després d’haver patit presumptament un cas d’assetjament escolar. La iniciativa, impulsada pels familiars del noi, compta amb el suport de l’Ajuntament i s’emmarca en la campanya d’abast estatal Bancs per la diversitat de l’Associació de Famílies de Menors Transsexuals Chrysallis.

El banc serà pintat per familiars, amics i amigues de l’Alan, a banda de l’alcaldessa, Ana María Martínez, que participarà en aquesta acció en representació de l’Ajuntament. Aquest diumenge a les 12 h, se celebrarà un acte d’homenatge al noi coincidint amb el que hagués estat el seu 20è aniversari. Durant la trobada, joves de Rubí llegiran el Manifest Trans i es col·locarà una placa reivindicativa al banc recentment pintat.

La iniciativa en record de l’Alan també vol ser una mostra de suport a la resta de joves trans de la ciutat, així com una manera de donar visibilitat i normalitzar totes les identitats sexuals i de gènere. La presència dels colors de la bandera transsexual a la plaça de Salvador Allende, que ja llueix al seu terra la bandera LGTBI, referma aquest espai com un lloc de referència a favor de la diversitat.