Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà programació cultural durant tot l’estiu Durant els mesos de juliol i agost, equipaments i espais a l’aire lliure s’ompliran amb una cinquantena d’activitats adreçades a tot tipus de públics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà programació cultural durant tot l’estiu

Durant els mesos de juliol i agost, equipaments i espais a l’aire lliure s’ompliran amb una cinquantena d’activitats adreçades a tot tipus de públics

Música, teatre, cinema a la fresca i activitats familiars amenitzaran el període vacacional (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Música, teatre, cinema a la fresca i activitats familiars amenitzaran el període vacacional (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Els rubinencs i rubinenques podran gaudir d’una àmplia programació cultural durant els mesos de juliol i agost. Música, teatre, cinema i activitats familiars conformen la proposta de l’Ajuntament per amenitzar un estiu atípic marcat pels efectes de la Covid-19. “Després d’uns mesos d’aturada forçosa, plantegem la programació cultural més ambiciosa en molts anys. Teníem el compromís de potenciar l’oferta d’estiu i creiem que aquest conjunt d’activitats, que cobreixen un ampli espectre de públic, satisfan aquesta voluntat”, ha expressat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

La nova programació suposa el retorn de les activitats amb públic després d’unes primeres experiències en el marc de Sant Pere. Tenint en compte la situació generada per la Covid-19, s’establiran les següents mesures de seguretat: totes les activitats requeriran de reserva d’entrada o d’inscripció prèvia, les persones assistents hauran d’emplenar un formulari de declaració responsable conforme no presenten símptomes ni han tingut contacte amb altres persones que n’hagin tingut durant els darrers 15 dies, i serà obligatori l’ús de mascaretes i el mateniment de la distància interpersonal (1,5 m). L’Ajuntament, a més, posarà a disposició dels espectadors dispensadors de gel hidroalcohòlic per garantir una bona higiene de mans.

Les activitats d’estiu s’estructuren en diversos blocs. El cicle envelaRts hi tindrà un gran protagonisme amb un total de 16 espectacles programats que inclouen concerts i arts escèniques. En l’apartat musical, la proposta es reprendrà amb una actuació a càrrec de Roger Margarit encara sense públic però que es podrà seguir en streaming (10 de juliol), i continuarà amb els concerts ja amb públic presencial de Cosmic Lala i Laia Alsina (24 de juliol, plaça del Celler), Javier Gil i Pemi Rovirosa (31 de juliol, parc de La Serreta), Made in Black (7 d’agost, Centre Cívic de Can Fatjó), Veil (14 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Pep’s Show Boys (21 d’agost, parc de La Serreta) i Quantum Blues (28 d’agost, parc de la Pau i la Natura). Totes aquestes actuacions musicals també es podran seguir en directe per la pàgina de Facebook de l’Ajuntament.

A més, tindran lloc les següents propostes escèniques inicialment previstes dins la programació del festival Teatre sense Teatre: Somnis de sorra (11 de juliol, plaça de Ca n’Oriol), Be god is (18 de juliol, pati de l’Escola Pau Casals), La gallina dels ous d’or (25 de juliol, plaça del Celler), Babo Royal (1 d’agost, parc de La Serreta), Set up (8 d’agost, Centre Cívic de Can Fatjó), Quan no tocàvem de peus a terra (15 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Antipasti (22 d’agost, parc de La Serreta), The incredible box (29 de juliol, parc de la Pau i la Natura) i l’espectacle itinerant Les pompiers de la Cia. La Tal, que es podrà veure tots els divendres i dissabtes entre el 3 de juliol i el 29 d’agost pels carrers dels barris on es desenvolupin les activitats.

Tots els espectacles del cicle envelaRts són gratuïts, aptes per a tots els públics i amb aforament limitat. Les entrades es podran reservar a https://teatrelasalarubi.koobin.cat o bé a la taquilla ubicada a cada espai el dia de l’actuació.

Un altre eix important de la programació d’estiu serà el cinema a la fresca, que tindrà com a principal epicentre l’amfiteatre del Castell però que també es podrà gaudir als barris. Aquestes són les produccions que es podran veure durant els mesos de juliol i agost: Malèfica: mestra del mal (12 de juliol, plaça de Ca n’Oriol), Abominable (19 de juliol, Escola Pau Casals), Dolor y gloria (26 de juliol, amfiteatre del parc del Castell), Érase una vez en... Hollywood (2 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Dirty Dancing (2 d’agost, parc de La Serreta), Adú (9 d’agost, amfiteatre del parc del Castell) amb la col·laboració de Rubí Acull, Mientras dure la guerra (16 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Vacaciones en Roma (23 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Tiburón (23 d’agost, amfiteatre del parc del Castell) i Joker (30 d'agost, parc de la Pau i la Natura). A més, els dies 16, 17 i 18 de juliol l’amfiteatre del Castell acollirà el 5è Festival Internacional de Curtmetratges de Terror, Fantàstic i Freak de Rubí, l’Infest 2020, organitzat l’Associació per a la Kultura Audiovisual i Musical de Rubí (ARKAM).

En aquest cas, les sessions també són gratuïtes però l’aforament limitat, per la qual cosa cal adquirir les entrades a https://teatrelasalarubi.koobin.cat o bé a la taquilla ubicada a cada espai el dia de l’actuació. L’única excepció serà l’Infest, per al qual caldrà reservar els tiquets a través del web del festival.

Activitats als equipaments culturals
La programació també contempla propostes a diferents equipaments municipals. L’Ateneu donarà continuïtat a la seva oferta d’estiu amb el Cicle de Teatre, que inclou els espectacles de 8 Temps Gesta (17 de juliol) i Dia 016 (24 de juliol) i el Cicle Dones Artistes, que proposa l’activitat Fem un diari il·lustrat. L’autorretrat i la Frida Kahlo (9 de juliol) i Jocs de línia i color. Els caleidoscopis de la Fahrelnissa Zeid (16 de juliol). Tampoc hi faltaran les sessions de Teatre per a la petita infànciaEl viatge de James (7 de juliol), Somriu (14 de juliol), Conte amb kamishibai i el taller de dibuix chibi (20 de juliol) i Xup-xup (21 de juliol). Pel que fa al cicle Música per a la petita infància, inclou les propostes Sons de la terra (6 de juliol) i Son del mar (13 de juliol). L’equipament també serà la seu d’un concert de sardanes del Foment de la Sardana el proper 26 de juliol.

Totes les activitats de l’Ateneu són gratuïtes però cal inscriure-s’hi i reservar entrada a través del portal cursos.ajuntamentrubi.cat.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha programat dues sessions de l’Hora del conte durant el mes de juliol: El secret del pelegrí (9 de juliol) i La iaia embolica la troca (16 de juliol). També hi haurà espectacles dins l’equipament cultural: García com a cloenda del Club de Lectura Veus de Dona (15 de juliol) i el concert del grup local Flor de Bach (23 de juliol). Les inscripcions per a totes les activitats, que són gratuïtes, es poden fer al correu b.rubi.mmt@diba.cat.

En darrer terme, es podran veure les següents exposicions durant el mes de juliol: Daniel Bas, figurinista i il·lustrador al Museu Municipal Castell (MMUC), Fons artístic del Museu Municipal Castell (MMUC) a l’Espai Expositiu Aula Cultural, i Cent anys d’història del Celler Cooperatiu 1920-2020 a El Celler. El 19 de juliol, a més, es podrà participar d’una visita guiada a aquest darrer equipament prèvia inscripció a museu@ajrubi.cat.