Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà dues noves zones de jocs i oci Dos projectes destinats a l’oci i la salut han estat les propostes més votades als Pressupostos Participatius 2022 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà dues noves zones de jocs i oci

Dos projectes destinats a l’oci i la salut han estat les propostes més votades als Pressupostos Participatius 2022

La proposta guanyadora preveu modificar aquest espa (Foto: Ajuntament).
La proposta guanyadora preveu modificar aquest espa (Foto: Ajuntament)

La fase de votacions dels Pressupostos Participatius 2022 ha finalitzat amb la participació de 237 persones que han emès el seu vot a través de la plataforma Participa Rubí o bé mitjançant els punts de participació que s’han habilitat en diferents punts de Rubí.

La proposta que ha rebut més suport ciutadà, 83 vots, planteja habilitar l’entorn del Centre Escardívol com a espai d’oci i activitats. En segon lloc, amb 76 vots, ha quedat la proposta de creació d’una zona d’esbarjo infantil i saludable al barri de Can Barceló. Cadascuna d’aquestes intervencions està valorada en 125.000 euros de manera que juntes assoleixen la partida destinada als Pressupostos Participatius i són les dues propostes que es duran a execució.

La proposta més votada consisteix en l’adequació de l’espai entre el Centre Escarivol, l’edifici de Correus i el sorral que ara està tancat. La idea és que els diferents equipaments quedin integrats i doni lloc un espai d’oci i lleure en el que s’hi puguin realitzar activitats a l’aire lliure.

La segona idea que serà una realitat planteja la creació d’una àrea de lleure i esbarjo per a infants amb diferents tipus d’espais i jocs així com una zona per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure, amb diferents aparells fixes. A més, també preveu la instal·lació de mobiliari urbà.

Aquí pots consultar el resultat final de les votacions.

Ara, els serveis municipals corresponents són els encarregats de traduir les propostes en projectes tècnics. Aquests després hauran de sortir a licitació ja que no es tracta d’obres menors que pugui assumir el consistori. El següent pas serà adjudicar l’execució a l’empresa que s’encarregarà de la seva realització.

Aquestes accions ja estan pressupostades en els comptes municipals del 2022 i es preveu que siguin una realitat d’aquí 18 mesos, aproximadament.

Regidora de Participació Ciutadana, Elena Montesinos Pujante, referma la voluntat de transparència fins que les propostes siguin una realitat: "ara encetem una fase dels pressupostos participatius on tècnicament hi ha molta feina a fer, i on, d'acord amb els principis de transparència i retiment de comptes, és prioritari mantenir informada la ciutadania sobre les diferents etapes de planificació i execució d'aquests projectes que es vagin assolint".

Estat execució Pressupostos Participatius 2020
L’execució de les propostes triades en el procés de Pressupostos Participatius 2020 es va veure afectada per la pandèmia i en va aturar l’execució. Enguany, s’han reactivat els treballs per a fer-los realitat.

Aquí pots seguir l’evolució de la seva realització.