Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tanca els actes del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb una festa ciutadana Aquest divendres, el Teatre Municipal La Sala ofereix la projecció de la pel·lícula infantil “Ron dona error” amb mesures d’accessibilitat per a infants amb dispacitat intel·lectual o de desenvolupament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí tanca els actes del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb una festa ciutadana

Aquest divendres, el Teatre Municipal La Sala ofereix la projecció de la pel·lícula infantil “Ron dona error” amb mesures d’accessibilitat per a infants amb dispacitat intel·lectual o de desenvolupament

La festa del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es trasllada a la pl. Nova Estació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La festa del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es trasllada a la pl. Nova Estació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí tancarà aquest dissabte la commemoració dal Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb l’habitual festa ciutadana. Les entitats i serveis de l’àmbit seran els protagonistes de la celebració, que enguany tindrà lloc a la plaça de la Nova Estació a partir de les 17 h.

Com és habitual, els col·lectius participants disposaran de parades informatives per donar a conèixer la seva activitat a tota la població. En alguns casos, oferiran tallers oberts a la participació d’infants i persones adultes.

A les 18 h, hi haurà el parlament de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la lectura del manifest escrit per les entitats i serveis de l’àmbit, enguany centrat en el tema de l’accessibilitat.

Seguidament, es representarà un espectacle de dansa integrada de la companyia Liant la Troca, SIN-CON-TACTO. El grup està format per persones amb diferents capacitats, tant artístiques com motrius, sensorials i intel·lectuals, que reivindicaran amb aquesta actuació conceptes com la capacitat, la integració, l’accessibilitat i la inclusió.

    

Sessió de cinema accessible

La programació del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional d’aquest any inclou una desena d’activitats que van arrencar dimarts i que finalitzaran aquest dissabte. Aquest divendres a la tarda, hi haurà una de les més innovadores: una sessió de cinema infantil al Teatre Municipal La Sala en què s’aplicaran d’accessibilitat cognitiva que facilitaran la participació d’infants amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament: llum tènue, so rebaixat i un espai d’oci per si necessiten sortir de la sala si cal. La pel·lícula que es podrà veure serà l’exitosa Ron dona error, a partir de les 17.30 h.

Al mateix teatre, però a les 19.30 h, es farà una segona projecció, en aquest cas adreçada al públic adult. El públic podrà gaudir de Coda, el darrer Óscar a la millor pel·lícula, una comèdia dramàtica que narra la història d’una adolescent que és l’única persona de la família amb capacitat auditiva.

Totes dues pel·lícules són d’accés gratuït però qui vulgui reservar seient ho pot fer en línia.

Objectius de Desenvolupament sostenible