Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí suma un nou parc de salut al barri de Sant Jordi Parc La ciutat ja disposa d’una dotzena de parcs de salut amb els quals es promou la pràctica de l’activitat física entre la ciutadania jove i adulta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí suma un nou parc de salut al barri de Sant Jordi Parc

La ciutat ja disposa d’una dotzena de parcs de salut amb els quals es promou la pràctica de l’activitat física entre la ciutadania jove i adulta

El nou parc de salut es troba al camí de Can Ximelis de Sant Jordi Parc (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El nou parc de salut es troba al camí de Can Ximelis de Sant Jordi Parc (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha posat a disposició de la ciutadania un nou parc de salut al barri de Sant Jordi Parc. Amb aquest, ja són una dotzena els espais d’aquest tipus que hi ha distribuïts per tota la ciutat.

Els parcs de salut estan pensats per facilitar a joves i adults la pràctica d’activitat física controlada. S’ubiquen habitualment en zones per on passa la ciutadania que surt a caminar, amb l’objectiu de complementar aquesta activitat saludable mitjançant el treball específic de diferents parts del cos.

El nou parc de salut de Sant Jordi Parc se situa al camí de Can Ximelis i disposa de quatre aparells, que poden ser utilitzats per persones de qualsevol edat sempre que facin una alçada mínima d’1,40 m i un pes màxim de 120 kg.

Un banc de pectorals permet als usuaris i usuàries reforçar els músculs de la part superior del cos: espatlles, braços i pit. El parc també conté una el·líptica, un equip d’exercicis cardiovasculars que possibilita el treball d’una gran quantitat de músculs de manera simultània. Amb aquest aparell, es poden reforçar les parts superior i inferior del cos: esquena, espatlles, braços, pit, abdomen, cames i natges; augmentar la força i la resistència muscular en quàdriceps, isquiotibials, glutis i bessons, i també enfortir el pit i l’esquena si s’utilitzen de manera activa les anses. El tercer equip és una premsa de cames que permet fer un treball de força global del tren inferior, ja que involucra pràcticament tota la musculatura de les cames: quàdriceps, isquiotibials i glutis. Finalment, el nou parc de salut disposa d’una bicicleta, amb la qual es poden enfortir els músculs de les cames, activar de manera motora els malucs i els genolls, i tonificar les articulacions i els músculs de les cuixes i els glutis, i millorar la circulació sanguínia.

A banda d’aquest nou parc, Rubí disposa de les següents instal·lacions:

 • Parc de salut Vint-i-cinc de Setembre: c. Marconi (darrere de l’Escola Vint-i-cinc de Setembre)
 • Parc de salut AV Castellnou sector “D”: c. Viella
 • Parc de salut bosc de Ca n’Oriol 1: Camí de Ca n’Oriol, s/n
 • Parc de salut bosc de Ca n’Oriol 2: Camí de Ca n’Oriol, s/n
 • Parc de salut de Can Serrafosà: c. Caritat
 • Parc de salut La Llana 1: av. La Llana, s/n
 • Parc de salut La Llana 2: av. La Llana, s/n
 • Parc de salut de Ca n’Alzamora: c. Antoni Sedó
 • Parc de salut de la Serreta: c. Carrasco i Formiguera
 • Parc de salut de la pl. Can Fatjó: c. Topazi
 • Parc de salut de la pl. Lluís Companys: c. Pitàgores