Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí serà present al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran Una delegació de tres persones del Consell Consultiu de la Gent Gran i l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí seran a l’esdeveniment del pròxim 25 d’octubre a Sant Fruitós de Bages https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí serà present al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

Una delegació de tres persones del Consell Consultiu de la Gent Gran i l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí seran a l’esdeveniment del pròxim 25 d’octubre a Sant Fruitós de Bages

L’organització del congrés ha recollit les aportacions de persones grans d’arreu del territori a través de diverses sessions de treball (foto: Ajuntament de Rubí).
L’organització del congrés ha recollit les aportacions de persones grans d’arreu del territori a través de diverses sessions de treball (foto: Ajuntament de Rubí)

Una delegació rubinenca formada per tres persones representants del Consell Consultiu de la Gent Gran i l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí seran al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran que se celebrarà el pròxim 25 d’octubre al monestir Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages. Pels membres del Consell Consultiu de la Gent Gran, el congrés serà una bona ocasió per demostrar el caràcter pioner de Rubí en qüestions com l’intercanvi intergeneracional.

La jornada s’estructurarà en dues ponències: “El present de les persones grans: drets i deures” i “Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment”. L’organització del congrés ha recollit les aportacions de persones grans d’arreu del territori a través de diverses sessions de treball que s’afegiran a les ponències el dia 25. Després, les conclusions del congrés seran la base per a la redacció d’un manifest que es lliurarà a les administracions, institucions i entitats competents. L’esdeveniment que promou el Consell de la Gent Gran de Catalunya compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Famílies i de les direccions dels Serveis Territorials.

Paella popular
L’Ajuntament de Rubí ofereix des del mes de setembre una programació d’activitats per a persones de més de 60 anys que inclou visites culturals, activitats físiques i saludables, i tallers d’expressió, creativitat i cultural digital, entre d’altres. En el marc d’aquesta programació estable, dissabte 19 d’octubre tindrà lloc a la Rambla del Ferrocarril l’actuació de la Tuna de Rubí (12 h) i la paella popular (13.30 h) que estava previst fer el passat 5 d’octubre, però es va canviar de data per risc de pluja. L’activitat té les places esgotades. Les persones que van adquirir un tiquet, cal que el portin dissabte per tenir accés a l’àpat. El dinar es tancarà a les 14.30 h amb una actuació de l’orquestra Solimar.

Fins al mes de gener de 2020, els rubinencs i rubinenques a partir de 60 anys tenen a la seva disposició activitats físiques i saludables, com per exemple tallers de country o de moviment conscient i relaxació; visites culturals al Liceu, la catedral de Barcelona i la Sagrada Família; sortides de coneixement cultural per Rubí; activitats d’expressió, creativitat i cultura digital; tallers d’estimulació cognitiva, art creatiu i fotografia amb el telèfon mòbil; i cursos de les temàtiques més diversos. Podeu consultar el programa d’activitats al web municipal.