Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí serà present a la 5a Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent Tres membres del Consell dels Infants de la ciutat viatjaran a Oviedo per participar en aquestes jornades vinculades al programa Ciutats Amigues de la Infància https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí serà present a la 5a Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent

Tres membres del Consell dels Infants de la ciutat viatjaran a Oviedo per participar en aquestes jornades vinculades al programa Ciutats Amigues de la Infància

El Consell dels Infants, després de la seva renovació aquest any (foto: Localpres).
El Consell dels Infants, després de la seva renovació aquest any (foto: Localpres)

Tres membres del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí seran aquest cap de setmana a Oviedo per assistir a la 5a Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Juvenil, organitzada per UNICEF Comité Español, la Plataforma de Infancia i l’Ajuntament amfitrió i vinculada al programa Ciutats Amigues de la Infància. L’esdeveniment tindrà com a fil conductor la construcció del puzle dels drets dels nens i nenes amb diferents peces: educació, protecció, igualtat de gènere, LGTBI, xarxes socials (cyberbulling), canvi climàtic i model de cures.

Els tres consellers que participaran a la trobada d’Oviedo són David Ferré (5è primària), Iker Palazón (1r ESO) i Anna Valdivieso (1r ESO). Durant les setmanes prèvies, els nens han preparat la seva participació a les jornades a través de diverses reunions, on han abordat de forma específica els temes de l’assetjament cibernètic i la igualtat de gènere.

Els objectius de l’esdeveniment són intercanviar experiències entre diferents consells de participació infantil i adolescent de l’Estat, plantejar temes d’interès sorgits dels propis infants i joves, generar un treball continuat un cop finalitzada la trobada i contribuir a l’exercici del dret dels infants i adolescents.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha celebrat la participació dels consellers rubinencs en aquesta trobada estatal: “Cal recordar que, si Rubí ostenta el segell de Ciutat Amiga de la Infància, és en bona part per la bona feina realitzada pel Consell dels Infants des de la seva creació el 2002. Estem segurs que aquests nens i nenes portaran de tornada experiències molt profitoses que ens serviran per seguir avançant com a Ciutat dels Infants”.

La 5a Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Juvenil arrencarà aquest divendres amb l’arribada dels consellers i conselleres de tot l’Estat i uns primers jocs de presentació. Dissabte se’n farà la inauguració oficial i començaran les reunions de treball, que duraran fins diumenge.