Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí serà envaïda per les arts escèniques en una nova edició de “Teatre sense teatre” El festival, organitzat per l’Ajuntament amb el suport de la companyia La Tal, tindrà lloc entre aquest divendres i diumenge a diversos espais de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí serà envaïda per les arts escèniques en una nova edició de “Teatre sense teatre”

El festival, organitzat per l’Ajuntament amb el suport de la companyia La Tal, tindrà lloc entre aquest divendres i diumenge a diversos espais de la ciutat

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, acompanyat del director de La Sala, Àngel Miguel, i el programador del festival, Jordi Madaleno.
El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, acompanyat del director de La Sala, Àngel Miguel, i el programador del festival, Jordi Madaleno

El festival Teatre sense teatre torna a Rubí aquest cap de setmana amb un cartell de luxe. Entre divendres i diumenge, diversos espais de la ciutat acolliran la segona edició d’aquest certamen, que vol donar visibilitat a les arts escèniques traient-les dels seus escenaris habituals.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament amb el suport de la companyia La Tal, inclou una desena d’espectacles d’accés gratuït o a un preu reduït, que en molts casos arriben avalats per premis i un gran èxit de públic. “Volem que la gent, alhora que passeja, tingui l’opció de veure bons espectacles d’arts escèniques, no només de teatre sinó també de circ i dansa [...]. Demanem que la gent hi participi perquè són propostes de moltíssima qualitat”, ha explicat Moisés Rodríguez, regidor de Cultura.

En aquesta segona edició, repeteixen com a escenaris del festival la plaça del Doctor Guardiet, El Celler, el gimnàs de la Schola i l’illa de vianants, i s’hi sumen com a nous emplaçaments l’Ateneu Municipal i el solar del Centre Democràtic Republicà. Serà precisament en aquest darrer espai on arrencarà la programació divendres a les 22 h amb l’espectacle A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía), interpretat per Roberto G. Alonso i precedit d’un gran èxit al festival de Tàrrega. També al solar del Centre Democràtic Republicà es podrà viure dissabte a les 19.30 h l’estrena de Suite, el darrer muntatge de la pallassa Pepa Plana dirigit pel rubinenc Leandre Ribera.

La plaça del Doctor Guardiet serà un dels principals escenaris del festival. Dissabte a les 20.15 h, acollirà Pelat, un espectacle de dansa, teatre i circ que s’ha representat arreu del món. També a Doctor Guardiet, La Tal representarà diumenge a les 19.15 h el seu darrer muntatge, Spà beach, encara en procés de producció, que servirà de prèvia per a Mulïer, una proposta de dansa sobre xanques mereixedora de dos premis Max al millor espectacle de carrer i a la millor composició musical (20 h). La nit de teatre es tancarà a les 20.45 h en aquest mateix espai amb Rien à dire de Leandre Ribera.

Diferents espais de l’Ateneu Municipal acolliran la representació de Terror y miseria en el primer franquismo, de la companyia rubinenca Esbarjo, dissabte a les 18 i les 21 h i diumenge a les 12.30 h. L’altra obra que es podrà veure en aquesta ubicació serà la shakespeariana Les alegres casades de Windsor, arribada directament del cicle de comèdies del dramaturg anglès que programa cada any la companyia Parking Shakespeare al Parc del Nord de Barcelona.

La Sala César Martinell del Celler serà l’escenari dissabte a les 22 h de Mrs Brownie, un espectacle de titelles musical gens convencional a càrrec de la companyia Teatre Nu.

Pel que fa al gimnàs de la Schola, acollirà dues sessions de Tripula, de Farrés Brothers, premi Butaca al millor espectacle infantil. Serà diumenge a les 11 i les 12.30 h.

Aquesta completa programació s'enriqueix amb la proposta itinerant Les pompiers de la companyia La Tal, que recorrerà l’illa de vianants cada dia a partir de les 17.30 h per convidar el públic a gaudir del festival.

Venda d’entrades
La majoria dels espectacles programats són gratuïts, a excepció dels muntatges A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía), Terror y miseria en el primer franquismo, Mrs Brownie, Tripula i Les alegres casades de Windsor, que tenen un preu de 4 o 5 €, depenent del cas. Les localitats es podran adquirir al Teatre Municipal La Sala divendres de 18 a 21 h i el mateix dia de la representació una hora abans de l’espectacle al lloc de la funció.

L’any passat el festival va tenir un gran èxit [...]. Hi hem treballat amb molt de temps per poder portar el millor a RubÍ”, ha destacat Jordi Madaleno, programador de Teatre sense teatre, qui s’ha mostrat convençut que els rubinencs i rubinenques tornaran a sortir per gaudir de la proposta. També Moisés Rodríguez ha evidenciat la importància que la cultura torni a viure’s al carrer: “Aquest és un preludi de la festa més gran de l’any: la Festa Major”.