Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se sumarà a l’Aliança de l’Educació 360 Amb motiu del dia internacional de les ciutats educadores, les directores i directors de la majoria de centres educatius de la ciutat han explicat a través d’un vídeo la seva definició de la ciutat educadora https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se sumarà a l’Aliança de l’Educació 360

Amb motiu del dia internacional de les ciutats educadores, les directores i directors de la majoria de centres educatius de la ciutat han explicat a través d’un vídeo la seva definició de la ciutat educadora

Les directores i directors de la majoria de centres educatius de la ciutat han explicat a través d’un vídeo la seva definició de la ciutat educadora  (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
Les directores i directors de la majoria de centres educatius de la ciutat han explicat a través d’un vídeo la seva definició de la ciutat educadora (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Rubí se suma aquest dilluns a la commemoració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores. Aquest any, l’efemèride coincideix amb el 30è aniversari de la Carta de les Ciutats Educadores i se celebra amb el lema 30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor!. “El 30 de novembre posem de relleu que la base de la societat, el seu esquelet, és l’educació. I, evidentment, la matèria primera de l’educació son els nens i nenes... però la ciutat educadora ens recorda que l’educació és per a tota la vida i una ciutat educadora ho ha de ser cada dia”, ha dit el regidor d’Educació i Infància al programa de Ràdio Rubí, Rubí al Dia.

Amb motiu del dia internacional de les ciutats educadores, les directores i directors de la majoria de centres educatius de la ciutat han explicat a través d’un vídeo la seva definició de la ciutat educadora. Els i les docents coincideixen en assenyalar que la ciutat educadora ha de promoure l’educació més enllà de l’escola, ser inclusiva i impulsar el projecte vital dels seus veïns i veïnes.

Aquests valors coincideixen amb els de l’Aliança Educació 360, que aplega ajuntaments i ens locals, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya, i grups de recerca de les universitats. L’Aliança Educació 360, impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRPC) i la Fundació Jaume Bofill,  es proposa com a repte que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida, connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu i que l’accés a noves oportunitats educatives es faci amb equitat, sense exclusions, perquè cada persona pugui construir el seu propi itinerari vital.

L’Ajuntament de Rubí votarà en el marc del Ple municipal del mes de desembre l’adhesió de Rubí a l’Aliança Educació 360.

Rubí es va adherir el 1992 a la Carta de Ciutats Educadores i al 2004 es va incorporar com a membre de ple dret a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).