Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma al projecte EqualMED de promoció de la igualtat de gènere al Marroc La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante, participaran aquesta tarda en un seminari en línia emmarcat en la proposta que vol impulsar la participació política de les dones a escala local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma al projecte EqualMED de promoció de la igualtat de gènere al Marroc

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante, participaran aquesta tarda en un seminari en línia emmarcat en la proposta que vol impulsar la participació política de les dones a escala local

El projecte inclou un seminari en línia aquest dimarts   (foto: Diputació de Barcelona).
El projecte inclou un seminari en línia aquest dimarts (foto: Diputació de Barcelona)

El projecte «Incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc» , conegut com EqualMED, és un projecte de cooperació al desenvolupament liderat per l'Institut Marocain pour le Développement Local (IMADEL) i la Diputació de Barcelona (DIBA), amb la participació de l’Ajuntament de Rubí i 17 municipis més de la demarcació de Barcelona. EqualMED té com a objectiu contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc. La iniciativa vol promoure la igualtat de gènere en les polítiques territorials marroquines i implica 12 governs locals del Marroc amb qui es treballa en tres àmbits: la promoció de la participació política de les dones a escala local; la integració de l'enfocament de gènere en les polítiques públiques i el reforç de la cooperació entre els municipis de la regió de Barcelona i les ciutats marroquines.

EqualMED es fonamenta en el treball en xarxa entre els municipis de la província de Barcelona i les comunes marroquines que formen part del projecte. A través de la creació d’espais de diàleg, del reforç de les capacitats i l’intercanvi d’experiències es pretén enfortir el rol de les dones a l’esfera local del Marroc. El projecte es desenvolupa al Marroc en primera instància, però la proposta preveu també realitzar activitats als municipis catalans que hi participen per generar progressivament aliances entre dones electes locals del Mediterrani. Així, aquest any es preveu que visiti Rubí una delegació marroquina de càrrecs electes amb qui el consistori compartirà les polítiques d’Igualtat que es porten a terme al municipi. Durant la segona meitat de l’any, també s’organitzaran activitats de divulgació i sensibilització dirigides a la ciutadania.

A Rubí ens plantegem la participació a l’EqualMED des d’una doble perspectiva: posem en valor la polítiques d’igualtat que estem desenvolupant i aprofitem l’oportunitat per conèixer els territoris d’origen d’una part de la ciutadania rubinenca i treballem amb la comunitat d’origen marroquí de la ciutat en l’enfocament de gènere i la igualtat”, argumenta l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Jornada en línia

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante, participaran aquesta tarda (15.30 h) en un seminari en línia emmarcat en el projecte EqualMED que ser un espai de reflexió sobre els agents que incideixen en la participació política de les dones i els elements que afavoreixen el seu lideratge en les polítiques territorials.

L’acte comptarà amb l’obertura de Núria Marín Martínez, Presidenta de la Diputació de Barcelona, i Zakia Mrini, Presidenta de l’Institut Marocain pour le Développement Local (IMADEL)