Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma al Compromís Metropolità 2030 La proposta vol impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana del conjunt de la regió metropolitana que integra 160 municipis de set comarques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma al Compromís Metropolità 2030

La proposta vol impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana del conjunt de la regió metropolitana que integra 160 municipis de set comarques

Es planteja la necessitat d’un espai de governança que impliqui els municipis de l’anomenada segona corona (foto: PEMB).
Es planteja la necessitat d’un espai de governança que impliqui els municipis de l’anomenada segona corona (foto: PEMB)

Rubí és un dels municipis que integren el projecte Compromís Metropolità 2030 que vol definir una estratègia conjunta per impulsar el progrés econòmic i social de les ciutats de la regió metropolitana. Per primera vegada, es planteja la necessitat d’un espai de governança que impliqui, a més de Barcelona i l’àrea metropolitana, els municipis de l’anomenada segona corona: el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Garraf, l’Alt Penedès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Aquest territori suma 164 municipis i més de 5 milions d’habitants.

Liderat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), el procés s'ha presentat aquest dilluns davant dels alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats de la regió metropolitana que han estat formalment convidades a formar part dels òrgans de govern del PEMB que tindran un paper clau en l'elaboració del nou Compromís Metropolità 2030. Així, l'associació incorporarà a la seva Comissió Territorial els municipis que en el seu moment van configurar l'associació Arc Metropolità i hi suma Rubí com a municipi clau en l'espai frontissa entre l’àrea metropolitana de Barcelona i el Vallès.

La realitat metropolitana traspassa les fronteres administratives, tant la municipal com la de l’àrea metropolitana: cal cercar noves governances. Les decisions que es prenen a Barcelona y la seva àrea metropolitana afecten al conjunt de la regió, i per tant, també a Rubí”, diu l’alcaldessa Ana María Martínez que ha assistit a la presentació de manera telemàtica. A l’acte de presentació hi van assistir presencialment els alcaldes i alcaldesses de Barcelona, Terrassa i Mataró.

Per a què el Compromís Metropolità 2030 sigui una realitat, en els propers tres anys es treballarà conjuntament amb ajuntaments del conjunt de la Regió Metropolitana de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, agents econòmics i socials, entitats representatives del món de la recerca i organitzacions ciutadanes per establir conjuntament les bases del futur de les ciutats, alienades amb l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.