Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer L’Ateneu Municipal acollirà el proper 8 de febrer la xerrada “Sexualitat i càncer”, organitzada per l’entitat Oncolliga amb el suport de l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer

L’Ateneu Municipal acollirà el proper 8 de febrer la xerrada “Sexualitat i càncer”, organitzada per l’entitat Oncolliga amb el suport de l’Ajuntament

Cartell del Dia Mundial contra el Càncer (font: World Cancer Day).
Cartell del Dia Mundial contra el Càncer (font: World Cancer Day)

Rubí se sumarà aquest any al Dia Mundial contra el Càncer, que es commemora el 4 de febrer sota el lema Nosaltres podem. Jo puc. Durant la jornada, la façana de l’Ajuntament mostrarà un gran llaç lavanda, símbol de la conscienciació sobre aquesta malaltia, mentre que el dia 8 s’ha programat a l’Ateneu Municipal la xerrada Sexualitat i càncer, organitzada per l’entitat local Oncolliga amb el suport del consistori. 

La commemoració d’aquest any vol posar l’èmfasi en la necessitat d’emprendre accions per impulsar la lluita global contra el càncer. L’objectiu de la jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any, augmentant la conscienciació sobre la malaltia entre la població en general i pressionant els governs per tal que promoguin els estils de vida saludables, la detecció precoç, la universalitat dels tractaments o la qualitat de vida.

Actualment, 8,2 milions de persones moren de càncer al món cada any, de les quals 4 milions ho fan de forma prematura, amb edats compreses entre els 30 i els 69 anys. Paral·lelament, les desigualtats entre persones de diferents entorns van en augment, especialment en allò referent a la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives.

El regidor de Salut Pública, Sergi Garcia, ha destacat que “el càncer és una de les principals causes de mort al nostre país. S’estima, però, que aproximadament un 40% dels casos es podrien evitar i, per aquest motiu, és tan important la sensibilització al voltant de la malaltia. Aquest any hem volgut posar-hi el nostre granet de sorra des de l’Ajuntament en col·laboració amb Oncolliga, que està fent una feina molt bona per conscienciar la ciutadania i donar suport als malalts i les seves famílies”.

“Sexualitat i càncer”
Dins la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer, la Fundació Privada Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica, Oncolliga, organitza el 8 de febrer a les 18 h la xerrada Sexualitat i càncer. La conferència, que compta amb el suport de l’Ajuntament, anirà a càrrec de Mati Segura, terapeuta, sexòloga i col·laboradora de l’entitat, i tindrà lloc a l’Ateneu Municipal.

Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre constituïda el 2003 centrada a donar suport a malalts de càncer i les seves famílies. Des de l’any passat, disposa d’una delegació a Rubí.