Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la campanya El banc vermell contra la violència masclista Aquest dijous s’ha instal·lat a la plaça de Pere Aguilera un banc de color vermell amb la frase Ni golpes que hieran ni palabras que duelan https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la campanya El banc vermell contra la violència masclista

Aquest dijous s’ha instal·lat a la plaça de Pere Aguilera un banc de color vermell amb la frase Ni golpes que hieran ni palabras que duelan

L’alcaldessa amb les alumnes d’edRa davant del banc vermell   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa amb les alumnes d’edRa davant del banc vermell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La ciutat s’ha sumat a la iniciativa internacional El banc vermell per denunciar i combatre els feminicidis. Aquest dijous s’ha instal·lat un banc vermell a la plaça Pere Aguilera amb la frase Ni golpes que hieran ni palabras que duelan en lletres blanques, a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa.

El Banc Vermell és un projecte cultural, social i comunitari orientat a donar visibilització en espais públics i privats a la lluita per la conscienciació, informació, prevenció i sensibilització contra la violència masclista i els feminicidis. Rubí s’afegeix així a les més de 2.000 ciutats de tot el món que tenen un banc vermell contra la violència masclista a l’Argentina, l’Equador, Mèxic, l’Uruguai i Espanya.

A partir de la proposta del banc, alguns centres educatius instal·laran també aquesta setmana una cadira vermella amb missatges de denúncia contra la violència masclista dins del recinte escolar. L'acció s’ha treballat aquests dies a les aules amb l'elaboració de frases de denúncia al sexisme, les discriminacions i les violències masclistes que també es podran llegir sobre les cadires.

Rubí pren partit una vegada més i ens posicionem clarament en contra de les violències masclistes, amb una intervenció artística a la plaça de l’Ajuntament que  implica de manera molt especial les persones joves. Aquest banc vermell diu alt i clar que Rubí defuig el silenci i tria la denúncia”, argumenta l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

L’acte central de la programació de Rubí al voltant del Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones serà la lectura del manifest contra la violència masclista,  dissabte 25 de novembre, a les 12 h, a la plaça del Mercat.

Objectius de Desenvolupament sostenible