Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la campanya ‘Diposita aquí el teu masclisme’ de l’Institut Català de les Dones Es tracta d’una proposta de sensibilització que convida tothom a acabar amb el masclisme llençant-lo simbòlicament a les papereres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí se suma a la campanya ‘Diposita aquí el teu masclisme’ de l’Institut Català de les Dones

Es tracta d’una proposta de sensibilització que convida tothom a acabar amb el masclisme llençant-lo simbòlicament a les papereres

Aquests adhesius es podran veure aviat a les papereres de Rubí (foto: Institut Català de les Dones).
Aquests adhesius es podran veure aviat a les papereres de Rubí (foto: Institut Català de les Dones)

L’Ajuntament de Rubí se suma a la campanya de sensibilització de l’Institut Català de les Dones (ICD) Diposita aquí el teu masclisme que consisteix en fer visible a les papereres públiques del municipi el lema de la iniciativa. Es tracta d’una proposta de sensibilització que convida tothom a acabar amb el masclisme llençant-lo simbòlicament a les papereres.

El consistori té previst rebre 2.979 adhesius que properament es distribuiran per les papereres i equipaments de la ciutat. “Amb aquesta proposta, una vegada més, busquem que la ciutadania parli de feminisme. Creiem que acabar amb les desigualtats entre homes i dones passa per la sensibilització i aquesta campanya ens permet portar la sensibilització a l’espai públic”, diu la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

Laura Martínez Portell, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha explicat en una entrevista al programa Rubí al Dia de Ràdio Rubí que “es tracta de sensibilitzar contra el masclisme que és una cosa que ens afecta tots i totes, a tota la societat, i intentar reconèixer les nostres actituds masclistes... si diem ‘jo no sóc masclista, però…’ darrere d'aquest ‘però’ moltes vegades hi ha un argument masclista”.

Definició de masclisme
Segons la Llei 2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista “el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.