Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se solidaritza amb les víctimes de l’atemptat contra la revista “Charlie Hebdo” L’Ajuntament ha convocat un minut de silenci en condemna per l’assassinat de 12 persones durant un atac al setmanari satíric https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-se-solidaritza-amb-les-victimes-de-l2019atemptat-contra-la-revista-201ccharlie-hebdo201d/@@images/image/preview

Rubí se solidaritza amb les víctimes de l’atemptat contra la revista “Charlie Hebdo”

L’Ajuntament ha convocat un minut de silenci en condemna per l’assassinat de 12 persones durant un atac al setmanari satíric

L'alcaldessa i diversos regidors han encapçalat la concentració.
L'alcaldessa i diversos regidors han encapçalat la concentració

Rubí s’ha sumat aquest dijous al migdia a les mostres de condol i repulsa contra la mort de 12 persones en un atac a la seu del setmanari satíric Charlie Hebdo, a París. L’Ajuntament ha convocat un minut del silenci a la plaça Pere Aguilera que ha estat secundat per diverses desenes de persones, entre les quals hi havia representants de la comunitat musulmana de la ciutat.

L’alcaldessa, Carme García, ha encapçalat la concentració acompanyada de regidors de diverses forces polítiques. “És una condemna a tots els fanatismes [...], no podem tolerar el fanatisme en nom de la religió quan normalment les religions són per la pau i convivència; i encara menys contra persones que només han fet servir un llapis, l'humor i la llibertat d'expressió”, ha declarat la primera edil.  

La concentració ha finalitzat amb un aplaudiment d’homenatge a les víctimes de l’atemptat.

Un atac contra la llibertat d’expressió
Aquest dimecres al matí, dos joves irrompien a la seu del setmanari satíric Charlie Hebdo, a París, i mataven a trets 12 persones, la majoria membres de la redacció. L’atac es produïa després de les contínues amenaces que venia rebent aquest mitjà arran d’unes caricatures de Mahoma publicades el 2006.

En el moment de l’atemptat, a la revista hi havia treballant unes 60 persones, entre periodistes, dibuixants i altres empleats. A banda de la dotzena de morts, hi ha altres 11 ferits, quatre d’ells en estat crític.

L’atac s’ha interpretat com una agressió contra la llibertat d’expressió i ha provocat una resposta unànime de condemna i solidaritat arreu del món.