Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’estrena com a Ciutat Defensora dels Drets Humans Diferents activitats donaran a conèixer i reivindicaran els Drets Humans durant aquesta setmana a Rubí amb la presència d’activistes d’arreu del món que explicaran la seva feina i la seva lluita https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’estrena com a Ciutat Defensora dels Drets Humans

Diferents activitats donaran a conèixer i reivindicaran els Drets Humans durant aquesta setmana a Rubí amb la presència d’activistes d’arreu del món que explicaran la seva feina i la seva lluita

Rubí forma part de la xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans.
Rubí forma part de la xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Rubí es bolca aquesta setmana en la promoció dels Drets Humans i estrena la seva inclusió a la xarxa de les Ciutats Defensores dels Drets Humans amb un seguit d’activitats que arrenquen aquest dimarts.

La ciutat serà un dels municipis participants de la primera edició de la Primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans a la que sis activistes procedents de Colòmbia, Guatemala, Hondures, Brasil i l’Estat espanyol, donaran a conèixer la seva tasca.

La programació s’iniciarà aquest dimarts a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb una taula rodona sobre els drets de la infància i la presentació del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. El debat comptarà amb la participació de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, la Síndica de Greuges, Milagros Calleja, l’exmissioner Chema Caballero i representants del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, a banda del periodista Roger Cuartielles, que s’encarregarà de moderar-lo. Serà a les 17:30 h.

Dimecres al matí, l’activista hondureny pels drets del col·lectiu LGTB+ Patricio Vindel oferirà una xerrada als alumnes de l’Institut La Serreta. Dijous a la tarda, Vindel torna a Rubí per participar a la Torre Bassas al Berenar LGTB+ a partir de les 17 h. En aquests espai es tractaran les dinàmiques particicpatives.

Dijous al matí, els alumnes del J.V. Foix tindran l’oportunitat de d’escoltar la guatemalenca Yolanda Oquelí, activista i líder comunal a la zona de San José del Golfo.

Divendres, la gestora comunitària a Apartadó (Colòmbia) i membre de la Fundación Forjando Futuros i de la Corporación de víctimas sobrevivientes del conflicto en Urabá – Visionando la Paz (COMUPAZ), Silvia Berrocal, oferirà una xerrada als alumnes de l’Institut l’Estatut.

Finalment, dissabte a partir de lles 11:30 h, Dimir Viana, actor, director i autor teatral, músic, educador i activista de Belo Horizonte (Brasil) oferirà una activitat familiar a l’Ateneu.