Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ret homenatge als seus veïns i veïnes de més edat coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran Durant l’acte que ha tingut lloc al pati de l’Ateneu, el Consell Consultiu de la Gent Gran de la ciutat ha fet públic un manifest a través del qual han reivindicat la equitat digital https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ret homenatge als seus veïns i veïnes de més edat coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran

Durant l’acte que ha tingut lloc al pati de l’Ateneu, el Consell Consultiu de la Gent Gran de la ciutat ha fet públic un manifest a través del qual han reivindicat la equitat digital

L’alcaldessa s’ha dirigit a la gent gran (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa s’ha dirigit a la gent gran (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha homenatjat la gent gran del municipi amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra cada 1 d’octubre. Aquesta data serveix per fer visible la contribució de les persones grans a la societat i per conscienciar sobre els problemes i els reptes que planteja l’envelliment. La trobada ha aplegat 30 persones al pati de l’Ateneu Municipal en un acte adreçat exclusivament a veïns i veïnes de més de 60 anys, que s’ha desenvolupat a l’aire lliure per garantir el compliment de les mesures de prevenció de la COVID-19.  En la seva benvinguda a les persones assistents, l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, ha celebrat poder fer una trobada presencial i ha recordat l’impacte de la COVID-19 en les persones grans. A més, la màxima edil ha constatat que la “crisi sanitària també ens ha recordat que els municipis també poden, i han de ser, una xarxa ciutadana on els seus membres es cuiden i es protegeixen els uns altres. En aquesta crisi, hem vist joves cuidant dels veïns i veïnes de més edat, fent la compra o simplement vigilant que es trobessin bé si havien de passar molts dies sols. Els més joves han cuidat dels més grans. I així, d’alguna manera, en aquests últims temps, la societat us ha començat a retornar tot allò que vosaltres ens doneu cada dia”.

L’alcaldessa també ha recordat el compromís de la corporació amb el “bon tracte cap a la nostra gent gran. I això inclou cuidar del vostre benestar físic i emocional, escoltar i atendre les vostres opinions i necessitats, facilitar-vos opcions culturals, esportives i de lleure perquè continueu gaudint de la ciutat i quan convingui, inclou també cuidar de les persones que us cuiden”. Així, Martínez ha emplaçat els i les assistents a participar de les propostes del programa ‘Gaudeix de la vida en gran’ que inclou activitats formatives, culturals, esportives i de lleure dirigides específicament a les persones grans.

En el marc d’aquest acte, el Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí ha fet públic un manifest a través del qual han denunciat la bretxa tecnològica i han reclamat l’equitat digital. Neus Lozano Volta, consellera i representant de l’Esbart Dansaire de Rubí, ha afirmat que “si la comunitat internacional vol aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU per al 2030, hem d’aconseguir que totes les persones del món accedeixin i utilitzin les tecnologies digitals i tancar les bretxes digitals”. En el seu discurs, Rosa Maria Andrés Rami, consellera i presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, ha destacat l’esforç de les persones grans per adaptar-se a les noves tecnologies i ha reclamat "temps i paciència". El president del consell Miquel Raso Serrano ha volgut agraïr la feina del servei de Gent Gran Activa, especialment "el suport rebut durant la pandèmia".

La trobada s'ha tancat amb un concert del grup de cambra de violes de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.