Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ret homenatge a l’Alan pintant un banc amb els colors de la bandera transsexual Familiars, amics i autoritats s’han reunit aquest diumenge a la plaça de Salvador Allende per recordar el jove rubinenc i llençar un missatge a favor de la diversitat i en contra del bullying https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ret homenatge a l’Alan pintant un banc amb els colors de la bandera transsexual

Familiars, amics i autoritats s’han reunit aquest diumenge a la plaça de Salvador Allende per recordar el jove rubinenc i llençar un missatge a favor de la diversitat i en contra del bullying

L’alcaldessa ha col•laborat amb familiars i amics de l’Alan pintant el banc (foto: Cesar Font).
L’alcaldessa ha col•laborat amb familiars i amics de l’Alan pintant el banc (foto: Cesar Font)

La plaça de Salvador Allende ha acollit aquest cap de setmana un emotiu homenatge a l’Alan, el jove transsexual rubinenc mort el 2015 després d’haver patit presumptament un cas d’assetjament escolar. En el marc d’aquesta iniciativa, familiars, amics i amigues del noi, i l’alcaldessa Ana María Martínez han pintat un banc amb els colors de la bandera transsexual ─blau, rosa i blanc─ com a part de la campanya d’abast estatal Bancs per la diversitat de l’Associació de Famílies de Menors Transsexuals Chrysallis.

L’homenatge a l’Alan s’ha celebrat aquest diumenge coincidint amb el que hagués estat el seu 20è aniversari. Durant la trobada, joves transsexuals, amics i familiars del noi han llegit el Manifest Trans, amb el qual han volgut donar visibilitat a aquest col·lectiu i reivindicar la diversitat sexual i de gènere enfront dels prejudicis encara existents. Un missatge al qual s’ha sumat l’alcaldessa, Ana María Martínez: “Ningú no ens pot retornar l’Alan però sí podem ajudar altres joves que estiguin en una situació similar a fer-los entendre que no estan sols, que poden rebre suport i que existeix un món millor; un món d’acceptació i sense assetjaments”. La primera edil ha refermat el compromís de la ciutat en contra del bullying i a favor de la diversitat, i ha demanat civisme a la ciutadania per mantenir el banc pintat amb els colors de la bandera transsexual com a símbol d’aquesta lluita.

La celebració d’aquest diumenge també ha comptat amb la intervenció de l’associació Chrysallis, que ha adreçat unes paraules a l’Alan. La mateixa entitat ha decidit que la placa que es col·locarà properament al banc de Salvador Allende mostri la frase “Alan, mai t’oblidarem”, donant així un caràcter més personal a la campanya contra la transfòbia que impulsa arreu de l’estat. La Plataforma d’Afectats pel Bullying AlanMón ha participat igualment a l’acte amb una parada informativa on ha venut material a favor d’aquesta causa.

L’homenatge ha estat impulsat pels familiars de l’Alan amb el suport de l’Ajuntament. Durant l’acte no han faltat les referències a l’aniversari del jove ni a aquells temes que l’apassionaven, com el superheroi Batman, motiu pel qual se’l coneixia afectuosament com el petit Batman (PB).

Un símbol de la diversitat
Amb aquest banc reivindicatiu del col·lectiu transsexual, la plaça de Salvador Allende fa un pas més en la seva consolidació com a símbol de diversitat. Aquest espai, que tradicionalment acull les activitats juvenils i de cooperació durant la Festa Major, ja va ser pintat aquest any amb els colors de la bandera LGTBI. 

Imatges relacionades

Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)
Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)
Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)
Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)
Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)
Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)
Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)
Homenatge a l'Alan (foto: Cesar Font)