Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rep novament el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència del web municipal El consistori ha rebut aquest guardó, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona, en assolir el 98,08% dels indicadors de transparència https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí rep novament el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència del web municipal

El consistori ha rebut aquest guardó, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona, en assolir el 98,08% dels indicadors de transparència

Imatge dels representants de les diferents administracions que han estat guardonades en aquesta edició (foto: Jordi Pareto-UAB).
Imatge dels representants de les diferents administracions que han estat guardonades en aquesta edició (foto: Jordi Pareto-UAB)

L’Ajuntament de Rubí ha rebut, per segon any consecutiu, el Segell Infoparticipa que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquests guardons, que s’han lliurat en un acte celebrat aquest dimecres al Rectorat de la UAB, distingeixen la transparència i les bones pràctiques dels webs d'ajuntaments, consells comarcals i, per primera vegada, de les diputacions.

L’objectiu del projecte Infoparticipa, que es va posar en marxa l'any 2012, és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millorin la seva transparència i qualitat. Per això es plasmen els resultats en un mapa georeferenciat: el Mapa de les bones pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya.

En aquesta 4a edició del projecte, el consistori rubinenc ha obtingut el 98,08% dels indicadors de transparència establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural ─51 dels 52 indicadors─ i, per tant, ha estat distingit novament amb el Segell Infoparticipa.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha destacat la rellevància d’haver tornat a aconseguir aquesta distinció: “Estem molt satisfets d’haver rebut novament, per segon any consecutiu, aquest reconeixement a la tasca que fa el consistori per millorar la qualitat i la transparència del web municipal”. La primera edil també ha recordat que “una de les nostres prioritats és precisament la transparència. Volem que la ciutadania conegui, entre d’altres, quina gestió fem dels recursos de tots els rubinencs i rubinenques, que sàpiga com els invertim per millorar la ciutat i els serveis que es presten al municipi”.  

Indicadors de transparència
L’anàlisi de la informació que apareix als diferents webs avaluats es basa en 52 indicadors organitzats al voltant de cinc preguntes bàsiques a les quals la ciutadania té dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. 

A partir d’aquests 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural partint de la Llei de Transparència, s'atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. Per exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s'exigeix un 95% d'indicadors positius, mentre que en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, aquesta distinció s'atorga a partir del 75%.