Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rep els nens sahrauís amb una festa de benvinguda L’ONG local Rubí Solidari impulsa el programa ‘Vacances en Pau’ que promou l’acolliment d’infants durant l’estiu a més de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació dels refugiats del Sàhara Occidental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí rep els nens sahrauís amb una festa de benvinguda

L’ONG local Rubí Solidari impulsa el programa ‘Vacances en Pau’ que promou l’acolliment d’infants durant l’estiu a més de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació dels refugiats del Sàhara Occidental

Un moment de la festa a la plaça Pearson (foto: Localpres).
Un moment de la festa a la plaça Pearson (foto: Localpres)

Rubí acull durant els mesos d’estiu 4 infants sahrauís, el Sidi, el Brahim, la Maimuna i la Sabah; en el marc del programa 'Vacances en pau'. A través de l’ONG local Rubí Solidari, aquests infants passen els mesos de calor extrema amb famílies rubinenques. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya que es va reprendre l’any passat a través de l’ONG local en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí i  l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí.

Els infants són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975  i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaços de solucionar. Els nens i nenes són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies solidàries es fan càrrec durant dos mesos d’aquests infants, als quals els ofereixen la possibilitat de sortir de la seva rutina, participar en diferents activitats lúdiques i culturals i, a la vegada, realitzar diverses revisions mèdiques.

Hem volgut fer aquest acte en un espai públic per posar-la més de llarg i perquè serveixi per sensibilitzar la població de les condicions de vida que hi ha al Sàhara on encara hi ha moltes persones vivint en condicions infrahumanes”, ha dit l’alcaldessa en el marc de la festa de benvinguda que Rubí Solidari ha organitzat aquest divendres a la plaça Pearson amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. La màxima representant de la ciutat que també ha agraït la feina de Rubí Solidari ha remarcat que el Pla Director de Cooperació pel Desenvolupament de Rubí, aprovat el mes de febrer, compromet a millorar la qualitat i l’impacte de les intervencions de la política de cooperació municipal tant al Nord com al Sud, a reprendre els agermanaments, un d’ells amb el Sàhara i a elaborar una estratègia d’Educació per la Pau. Precisament, una delegació de l’Ajuntament de Rubí va visitar els campaments de Tinduf el mes de maig per tal de copsar la realitat de la zona i començar a dibuixar les polítiques de cooperació amb el Sàhara. L’alcaldessa ha recordat que “Rubí és una ciutat solidària, acollidora i amiga de la infància i ho demostrem cada dia”, ha dit Martínez.

La benvinguda ha arrencat a les 17 h amb tallers infantils, un espai de jocs tradicionals sahrauís i un conta contes. Per tal de donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, també s’hi ha organitzat una exposició fotogràfica, el passi d’un documental i s’ha pogut degustar te i fer-se tatuatges de henna. L’acte ha comptat també amb la participació del Consell d’Infants i Joves de Rubí.

La festa es tancarà amb un cuscús popular, el concert de 'Chapaos a la nueva' i l'actuació del DJ Peluda.