Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reobre nous equipaments coincidint amb la fase 2 A partir d’aquest dilluns, la Biblioteca Municipal atendrà presencialment amb cita prèvia, tornaran a estar operatives les zones d’esbarjo per a gossos i ja es podrà visitar el cementiri https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reobre nous equipaments coincidint amb la fase 2

A partir d’aquest dilluns, la Biblioteca Municipal atendrà presencialment amb cita prèvia, tornaran a estar operatives les zones d’esbarjo per a gossos i ja es podrà visitar el cementiri

La Biblioteca és un dels equipaments que es reactivarà amb la fase 2 (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler).
La Biblioteca és un dels equipaments que es reactivarà amb la fase 2 (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler)

Rubí entrarà en la fase 2 de la desescalada aquest dilluns 8 de juny, fet que comportarà l’aixecament d’algunes de les limitacions vigents durant l’estat d’alarma i la reactivació progressiva de diversos serveis municipals. Segons el que estableix el govern central, aquestes són les principals novetats que suposarà aquesta nova etapa del confinament:

  • Possibilitat de reunions de fins a 15 persones tant a l’espai públic com en domicilis.
  • Supressió de les franges horàries per a les passejades i la pràctica esportiva. Els majors de 70 anys, però, seguiran tenint reservades les franges de 10 a 12 h i de 19 a 20 h.
  • Obertura de bars, restaurants i comerços amb independència de la seva superfície i amb una ocupació màxima del 40%.
  • Obertura d’escoles durant unes hores sense activitat lectiva i segons la planificació establerta per cada centre.

L’entrada de Rubí a la fase 2 també tindrà afectació a diversos serveis i equipaments municipals. A partir de dilluns, per exemple, es podrà tornar a visitar el cementiri en el seu horari habitual abans de la pandèmia. La reobertura de l’equipament anirà acompanyada d’una flexibilització de les mesures que fan referència a les vetlles i els enterraments: les primeres podran reunir un màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats, mentre que als enterraments podran assistir-hi un màxim de 25 persones a més de l’encarregada d’oficiar la cerimònia.

Un altre espai que es tornarà a obrir a partir de dilluns seran les zones d’esbarjo per a gossos, que s’havien mantingut clausurades des de la declaració de l’estat d’alarma per prevenir-hi la concentració de persones.

El dimarts 9 de juny, també es reactivarà la càrrega i descàrrega de l’illa de vianants en el seu horari habitual abans del confinament: de dilluns a divendres, de 7.30 a 11 h i de 15 a 16 h, i els dissabtes, de 7.30 a 11 h. Des del mes de març, la regulació estava sense efecte per facilitar la provisió de productes bàsics als comerços. A partir d’ara, els vehicles de mercaderies hauran de tornar a ajustar-se a les franges horàries establertes per fer tasques de distribució.

Quant als autobusos urbans, segons ha establert el govern central aquest cap de setmana, a partir d'ara ja es podran ocupar la totalitat dels seients. Es mantindran, però, les limitacions per als passatgers que viatgin drets: dues persones per metre quadrat, garantint en tot cas la major separació possible.

Pel que fa als equipaments culturals, tal com ja es va anunciar, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler obrirà a partir de dilluns només per a préstecs i reserves amb cita prèvia. Les comandes s’hauran de fer a través d’un formulari en línia, als telèfons 93 699 84 53 i 93 588 70 00 (4416), o al correu . Cal recordar tots els préstecs s’han renovat automàticament fins al 31 de juliol però qui vulgui retornar material ho pot fer a través de la bústia exterior de l’equipament. De cara a aquesta nova etapa, la Biblioteca ha adaptat tots els seus espais i serveis per extremar la seguretat de la plantilla i les persones usuàries, a qui es demana que hi acudeixin soles, amb una bossa per poder-se emportar les seves comandes, que duguin mascareta i que mantinguin una bona higiene de mans. No es faran actes a l’equipament ni es podrà accedir a altres espais més enllà de la recepció, tampoc funcionarà el servei de préstec interbibliotecari, el servei Internet i +, la WiFi ni els lavabos.

Altres edificis culturals que es reactivaran durant la fase 2 seran El Celler i l’Espai Expositiu Aula Cultural, que podran tornar a rebre persones a partir del dia 11 en el seu horari habitual però amb les limitacions d’aforament del 30% que fixa el govern central. En el cas d’El Celler, només s’hi podrà visitar l’interior de l’edifici mentre que a l’Aula Cultural hi ha prevista la pròxima obertura d’una mostra d’obres d’artistes locals provinents del fons municipal.

En el cas d’alguns serveis, els canvis es produiran de manera progressiva durant els propers dies. Així, està previst que es recuperi l’atenció presencial a les diferents oficines de Serveis Socials durant la fase 2, tan bon punt s’ultimin les mesures de seguretat que cal aplicar a totes les instal·lacions. Les persones usuàries hauran de demanar cita prèvia per poder ser ateses. En aquests moments, l’atenció està centralitzada a l’edifici del carrer de General Prim i es limita a aquells casos que no es poden gestionar adequadament de forma telefònica.

Instal·lacions esportives
Durant la fase 2 també s’aniran activant progressivament, en dates encara per determinar, algunes instal·lacions esportives. Els camps de futbol de Can Rosés, Can Fatjó i el 25 de Setembre, i la zona esportiva de Can Mir podran tornar a obrir només  per a entrenaments bàsics individuals. Les pistes d’atletisme de Can Rosés podran acollir entrenaments individuals fins a omplir un terç de la seva capacitat màxima i amb cita prèvia, mentre que el camp que hi ha a les mateixes insta·lacions estarà reservat a entrenaments bàsics individuals. Els pavellons de La Llana i de Can Rosés, la pista de gespa i l’espai de gimnàstica de Can Rosés, i la pista poliesportiva Francesc Calvo també obriran exclusivament per a entrenaments individuals. Les petanques de Cova Solera, Ca n’Oriol i Vallès podran rebre únicament dues persones per pista. El circuit de radiocontrol podrà ser utilitzat per tres persones simultàniament amb cita prèvia, mentre que al frontó de Ca n’Oriol només estarà permès l’ús individual també amb reserva prèvia.

De moment, es mantindran tancades al públic la piscina de Can Rosés i l’skatepark de Can Sant Joan, així com altres pistes a l’aire lliure on no és possible controlar l’accés i l’aforament.