Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindica més presència de la dona als espais de decisió La ciutat commemora el Dia Internacional de la Dona i defensa l’educació i reeducació en valors d’igualtat com a via per assolir la igualtat efectiva https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reivindica més presència de la dona als espais de decisió

La ciutat commemora el Dia Internacional de la Dona i defensa l’educació i reeducació en valors d’igualtat com a via per assolir la igualtat efectiva

La lectura ha tingut lloc a les portes de l’ajuntament (Localpres).
La lectura ha tingut lloc a les portes de l’ajuntament (Localpres)

Membres del tots els partits polítics amb presència al ple municipal i l’alcaldessa, Ana María Martínez, han llegit fragments del manifest del Dia Internacional de la Dona a les portes del consistori. Es tracta d’un text conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associacióp de Municipis de Catalunya que s’ha llegit als municipis d’arreu de Catalunya.

El text repassa la història de la lluita feminista i les fites assolides però reclama anar més enllà ja que recorda que “les dones continuen tenint majors dificultats d’accés al mercat de treball que els homes, i es confirma l’existència de diferències rellevants tant en les condicions de treball com en la retribució econòmica”.

El manifest reivindica la necessitat “la plena participació de les dones en condicions d’igualtat en totes les esferes de la societat” i la educació com a camins indispensables cap a la plena igualtat.

Una cinquantena de persones han assistit a la lectura del manifest entre membres de diferents partits polítics, treballadors municipals així com veïns i veïnes de Rubí.