Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindica la cultura andalusa Els actes del Dia d’Andalusia han reunit milers de rubinencs i rubinenques en un seguit d’actes organitzats per la Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí (CECAR) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reivindica la cultura andalusa

Els actes del Dia d’Andalusia han reunit milers de rubinencs i rubinenques en un seguit d’actes organitzats per la Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí (CECAR)

Moment de l’ofrena a Blas Infante (Ajuntament/Lali Puig).
Moment de l’ofrena a Blas Infante (Ajuntament/Lali Puig)

La ciutadania de Rubí s’ha sumat a la commemoració del Dia d’Andalusia, que ha comptat amb diferents actes de caràcter cultural. La Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas (CECAR) ha estat la impulsora d’aquestes activitats, que començaven divendres amb una xerrada, amb el títol Cataluña y Andalucía desde Blas Infante, a càrrec de Manuel Ruíz Romero, doctor en Història Contemporània.

El gruix d’activitats ha estat dissabte amb la tradicional ofrena floral a Blas Infante a la plaça d’Andalusia, d’on ha sortit la cercavila cap al parc de Ca n’Oriol, on s’ha desenvolupat la resta de la jornada.

Una missa i una paellada popular han deixat pas a una tarda carregada d’actuacions protagonitzades per diferents entitats d’arrel andalusa. Un sopar de camp ha servit per tancar la celebració.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha participat en les diferents propostes. Martínez ha reivindicat el valor cultural i social d’aquesta commemoració, així com el paper que les entitats hi juguen: "Vull destacar la feina que feu les associacions que treballeu per mantenir aquesta commemoració i promoure la cultura. A més, amb la vostra dedicació ajudeu a establir noves tradicions i això fa ciutat". 

Diumenge, la celebració ha continuat al parc de Ca n’Oriol amb activitats per a grans i petits.