Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindica l’envelliment actiu en el marc de la 3a Setmana de la Gent Gran Del 22 de setembre al 6 d’octubre s’han programat diverses activitats amb l’objectiu de promoure el coneixement, benestar i aprenentatge d’aquest col·lectiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí reivindica l’envelliment actiu en el marc de la 3a Setmana de la Gent Gran

Del 22 de setembre al 6 d’octubre s’han programat diverses activitats amb l’objectiu de promoure el coneixement, benestar i aprenentatge d’aquest col·lectiu

Més de 400 persones han assistit a la paella popular celebrada aquest dissabte a la pl. Doctor Guardiet (foto: Cesar Font).
Més de 400 persones han assistit a la paella popular celebrada aquest dissabte a la pl. Doctor Guardiet (foto: Cesar Font)

L’organització d’una paella popular aquest dissabte ha posat punt i final als actes programats en el marc de la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran de Rubí. Des del 22 de setembre s’han dut a terme un total de 15 activitats adreçades a aquest col·lectiu de la ciutat, proposades pels membres del Consell Consultiu de la Gent Gran. El programa ha inclòs tallers, cursos i conferències, entre d’altres, que han promogut el coneixement, benestar i aprenentatge de la gent gran, així com l’intercanvi intergeneracional.

Entre les activitats amb una participació més àmplia destaquen la paella popular, a la qual hi han assistit uns 420 rubinencs i rubinenques; l’espectacle teatral de Tiamat Teatre Un verano más, que ha comptat amb un públic format per unes 350 persones, i la conferència Jugar, llegir, tal vegada escriure de Màrius Serra, que han seguit unes 110 persones. “Estem molt contents perquè la participació d’aquesta edició ha estat notablement superior a la dels altres anys”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, que ha afegit: “Hem plantejat una programació diversa, de la mà del Consell Consultiu de la Gent Gran, amb l’objectiu de cobrir al màxim els interessos d’aquest col·lectiu de la ciutat”.

Així, també s’han organitzat tallers de risoteràpia (30 persones) i d’arts manuals (30 persones), un taller intergeneracional sobre l’ús dels telèfons mòbils i les tauletes (25 persones), la xerrada Aspectes bàsics sobre la utilització dels medicaments (8 persones), un itinerari per l’entorn natural del torrent i l’estany dels Alous (7 persones) i una passejada pel Rubí modernista (7 persones), així com una sessió de treball pel Pla Estratègic en l’àmbit de les persones grans de Rubí (5 persones), entre d’altres.

La commemoració de la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran ha posat en valor l’aportació d’aquest col·lectiu a la ciutat, que suposa el 15% de la població de Rubí, amb més d'11.000 rubinencs i rubinenques de 64 anys o més. “Des de l’Ajuntament apostem decididament per promoure l’envelliment actiu dels rubinencs i les rubinenques, abastant aspectes com el benestar físic, social i mental. Tant és així que estem treballant el Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans. I precisament la programació d’aquesta tercera edició de la Setmana de la Gent Gran respon a aquesta voluntat“, ha assegurat García. 

Imatges relacionades

Les persones grans de Rubí han tingut ocasió aquest dissabte de degustar una paella (foto: Cesar Font)
Les persones grans de Rubí han tingut ocasió aquest dissabte de degustar una paella (foto: Cesar Font)
La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, dirigint-se als assistents a la paella popular (foto: Cesar Font)
La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, dirigint-se als assistents a la paella popular (foto: Cesar Font)