Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindica els drets de les persones amb diversitat funcional La plaça Pere Aguilera ha acollit diversos actes per sensibilitzar la població envers les persones que pateixen algun tipus de discapacitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí reivindica els drets de les persones amb diversitat funcional

La plaça Pere Aguilera ha acollit diversos actes per sensibilitzar la població envers les persones que pateixen algun tipus de discapacitat

El manifest ha estat llegit per usuaris i treballadors de diversos serveis i entitats que operen en l'àmbit de la diversitat funcional (foto: Localpres).
El manifest ha estat llegit per usuaris i treballadors de diversos serveis i entitats que operen en l'àmbit de la diversitat funcional (foto: Localpres)

Rubí s’ha sumat aquest dijous a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb tot un seguit d’actes reivindicatius i de sensibilització organitzats per l’Ajuntament i l’empresa municipal Font del Ferro. El gruix de la celebració ha tingut lloc a la plaça Pere Aguilera, on usuaris i treballadors del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, del Centre Especial de Treball i del Servei de Teràpia Ocupacional de la Font del Ferro, de la Llar Tutelada de Ca n’Alzamora i de l’entitat AVAN han llegit un manifest.

El text elaborat per a l’ocasió se centrava en les greus conseqüències que estan provocant les retallades en el col·lectiu de les persones amb diversitat funcional. Entre d’altres, el manifest denunciava les dificultats que tenen els ciutadans per accedir a un lloc de treball protegit, de formació o d’ocupació terapèutica; la reducció de les prestacions i la manca de suports a l’autonomia personal; i la persistència de les barreres arquitectòniques.

Totes aquestes reivindicacions han estat també molt presents en el parlament de l’alcaldessa, Ana María Martínez. La màxima responsable municipal ha expressat el compromís de l’Ajuntament amb la millora de l’atenció i els recursos adreçats a aquest col·lectiu: “Aconseguir que la seva qualitat de vida sigui la millor possible ha de ser una prioritat per a una ciutat que vol ser accessible, més sensible a la diversitat i plena d’oportunitats per a tothom. En això treballarem des de l’Ajuntament, i ho volem fer de manera integral, en xarxa, en contacte permanent amb les entitats que tan bé coneixeu aquest tema”. L’alcaldessa s’ha sumat a la denúncia de les retallades i s’ha ofert a donar suport a les persones amb diversitat funcional en les seves reivindicacions davant les administracions supramunicipals.

Al seu discurs, Martínez també ha aprofitat per reivindicar el model d’inclusió de la Font del Ferro i anunciar la reforma integral que hi vol promoure el govern municipal “per tal de donar-li l’impuls que es mereix”.

Bons desitjos
La lectura del manifest i el parlament de l’alcaldessa han donat pas a l’actuació de l’Orquestra de Semicorxeres i Sensibilització 5 D de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i a la projecció, al Teatre Municipal La Sala, de la pel·lícula Intocable, que analitza en clau de comèdia la relació d’amistat entre dos homes afectats per barreres físiques i socials.

Coincidint amb la commemoració, a més, la plaça Pere Aguilera acull fins aquest divendres un Arbre dels desitjos, on la ciutadania ja ha començat a penjar els seus bons desitjos per millorar la situació de les persones amb diversitat funcional.

Imatges relacionades

Aspecte de la plaça durant l'acte (foto: Localpres)
Aspecte de la plaça durant l'acte (foto: Localpres)
Actuació de l'Escola Municipal de Música Pere Burés (foto: Localpres)
Actuació de l'Escola Municipal de Música Pere Burés (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha penjat el seu desig (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha penjat el seu desig (foto: Localpres)
L'alcaldessa durant el seu discurs (foto: Localpres)
L'alcaldessa durant el seu discurs (foto: Localpres)