Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindica el paper essencial de les persones amb diversitat funcional Ajuntament, entitats i serveis de l’àmbit han commemorat el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb un manifest en format audiovisual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reivindica el paper essencial de les persones amb diversitat funcional

Ajuntament, entitats i serveis de l’àmbit han commemorat el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb un manifest en format audiovisual

L’Ajuntament llueix una pancarta amb motiu de la commemoració (foto: Ajuntament de Rubí).
L’Ajuntament llueix una pancarta amb motiu de la commemoració (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí ha commemorat aquest dijous, 3 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. Tot i que la jornada no s’ha pogut celebrar amb la tradicional programació al carrer, entitats i serveis de l’àmbit han tingut l’oportunitat de fer sentir les seves reivindicacions amb un manifest en format audiovisual que s’ha difòs a través de les xarxes socials municipals.

El lema escollit per a aquest any era Persones essencials. Amb ell, els col·lectius que treballen en l’àmbit de la diversitat funcional han volgut evidenciar el paper imprescindible de les persones amb discapacitat, sobretot en un any en què aquestes han patit de manera especial l’impacte de la pandèmia. “La situació d'aïllament que va portar el confinament va provocar un trencament de les seves rutines diàries, tan necessàries per al seu procés de creixement i autonomia personal. Per això, aquest any més que mai, calia que es reivindiquessin i que des de l’Ajuntament els proporcionéssim un altaveu”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El manifest ha estat redactat per APDIR, l’AFA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’Associació L’Estel, AVAN, el Club Escola de Futbol Can Mir, el Club Esportiu Horitzó, DAPSI, Font del Ferro, la Llar Ca n’Alzamora, l’ONCE, RubíTEA i el Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental. La seva versió en vídeo comença amb una presentació de l’alcaldessa i segueix amb la lectura del text reivindicatiu, traduït a pictogrames gràcies a la col·laboració de l’entitat RubíTEA. Per a la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, es tracta d’un manifest “especialment emocionant, que plasma molt bé la situació de vulnerabilitat que pateixen les persones amb diversitat funcional i, alhora, com són d’imprescindibles a la nostra societat”.

Alhora que el manifest s’emetia per les xarxes socials, representants dels diferents col·lectius implicats també n’han fet lectura a Ràdio Rubí.

 

Activitats de sensibilització

A banda de la lectura del manifest, el Dia Internacional de la Diversitat Funcional es commemora enguany amb altres activitats. Dimarts va tenir lloc una jornada de debat amb entitats i professionals de l’àmbit i, aquest mateix dijous, comencen una sèrie de contacontes sobre diversitat funcional a les llibreries L’Ombra, El Racó del Llibre i Lectors al Tren.

Des del 26 de novembre i fins a l’11 de desembre, també es fan tallers de sensibilització sobre la diversitat funcional als centres d'educació secundària de la ciutat.

A més, durant tot el mes de novembre, les entitats i serveis de l’àmbit han enregistrat vídeos que s’han anat publicant a les xarxes socials de l'Ajuntament amb l'objectiu de donar-les a conèixer a la ciutadania i divulgar la seva tasca.