Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reinvindica el COLOR com a marca de ciutat L’alcaldessa ha presentat aquest dimarts una nova campanya que pren el color com a argument per impulsar accions a l’espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reinvindica el COLOR com a marca de ciutat

L’alcaldessa ha presentat aquest dimarts una nova campanya que pren el color com a argument per impulsar accions a l’espai públic

L’alcaldessa, el regidor de projecció de la ciutat, el director de l’escola d’art i l’autor del mural a la plaça de la Constitució (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa, el regidor de projecció de la ciutat, el director de l’escola d’art i l’autor del mural a la plaça de la Constitució (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Projecció de la ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, acompanyats del director de l’escola d’art i disseny edRa, Candi Casedevall Carreras, i l’artista urbà Urih, han presentat aquest dimarts una nova campanya de ciutat que sota el nom COLOR pren els colors com a argument per impulsar accions a l’espai públic. “La idea neix del propi nom de la ciutat: Rubí. Hi ha només unes 20 ciutats al món que tenen nom de color i, en el nostre cas, el color va més enllà del sentit visual i també es refereix a la nostra diversitat i pluralitat”, ha argumentat l’alcaldessa. La proposta s’articularà entorn d’actuacions a la via pública amb el color com a denominador comú “per reivindicar el color com a part de la nostra identitat i contra la idea equivocada que Rubí era una ciutat dormitori”, ha conclòs Martínez.

La primera d’aquestes accions és el mural de la plaça de la Constitució inspirat en el conte de la caputxeta vermella que ha fet l’artista local Urih, de l’entitat rubinenca Petados Crew. L’obra es va acabar el 13 de març i no es va poder presentar públicament a causa de l’emergència sanitària de la Covid-19. El mural és el projecte més gran que ha realitzat l’autor, que ha explicat que “per un artista urbà, poder pintar aquesta paret és una meravella”.

Omplir els carrers de colors justament ara, després de gairebé tres mesos de confinament, també és tornar la vida als carrers per rebre de nou els nostres veïns i veïnes”, creu Martínez. La iniciativa compta amb la participació de l’escola municipal d’art i disseny edRa. El seu director, Candi Casedevall Carreras, ha detallat que “a l’escola treballem amb el color en tot el que fem i quan vam rebre l’encàrrec vam començar a treballar partir de la paleta del vermell Rubí”. La campanya, que es coordina des del servei de Projecció de ciutat, implica de manera transversal tots els serveis municipals i, de manera especial, les àrees de cultura, joventut i mobilitat, entre d’altres.

La propera acció prevista és la creació d’un tapís de colors Rubí a la plaça de Pere Esmendia, on s’ubicaran les lletres de la paraula COLOR. A curt termini també es preveu portar a l'lla de vianants l’Umbrella Project i diferents intervencions horitzontals per ampliar espais peatonals d’acord a la nova mobilitat.

A mig termini, es treballa en:

  • International COLOR Network (liderada amb la ciutat de Vigo)
  • Think tank, Congrés del COLOR
  • Monument al COLOR (metacrilat amb terres de tots els territoris que enriqueixen Rubí)
  • Full Colors, festival de tardor
  • Recuperació del Mixing Colors, la primavera de 2021 que es consolidarà com un dels festivals internacionals més importants de creació artística lineal per importància de metres continuats de grafitis
  • Concurs de mitgeres
  • Projecte de “Murs lliures”
  • Ajudes per a la millora de façanes privades amb COLOR
  • Artistes locals, ‘Ambaixadors de Rubí i COLOR’ al món