Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí registra un valor afegit brut industrial de 838,3 milions d’euros Segons les xifres de l’Idescat, la ciutat és el motor industrial del Vallès Occidental per davant de les dues cocapitals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí registra un valor afegit brut industrial de 838,3 milions d’euros

Segons les xifres de l’Idescat, la ciutat és el motor industrial del Vallès Occidental per davant de les dues cocapitals

Rubí des de l’aire  (foto: Ajuntament de Rubí).
Rubí des de l’aire (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí té un valor afegit brut (VAB) industrial de 838,3 milions d’euros, per davant de totes les ciutats importants de la comarca: Terrassa registra un VAB industrial de 755,3 milions d’euros; Sabadell, de 421,5 milions d’euros i Sant Cugat del Vallès, de 503,7 milions d’euros. Així es desprèn de les xifres de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) corresponents al període 2019 i 2020.

El valor afegit brut és la suma dels valors addicionals que adquireixin els béns i serveis en transformar-se durant el procés de producció. En economia, aquest índex és una de les maneres d’expressar el producte interior brut.

Aquestes dades ens tornen a dir que Rubí és el motor industrial de Catalunya. No només per concentració de polígons d’activitat econòmica sinó també per volum d’activitat econòmica i per tot allò que aportem al conjunt del país”, diu l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

 “Rubí continua treballant per mantenir i ampliar aquest lideratge. Som indústria i això és el que volem ser en el futur. Per continuar liderant la indústria catalana, Rubí necessita més i millors infraestructures com la segona l’estació de La Llana, una reclamació del gruix del nostre teixit industrial”, conclou l’alcaldessa.

El VAB industrial de Catalunya és de 40.776,9 milions d’euros i el de la ciutat de Barcelona de 5.370,8 milions d’euros.

Objectius de Desenvolupament sostenible