Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí registra la taxa d’atur anual més baixa des de 2008 L’informe mensual d’indicadors del Mercat de Treball constata la recuperació econòmica de la ciutat, que recupera nivells d’abans de la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí registra la taxa d’atur anual més baixa des de 2008

L’informe mensual d’indicadors del Mercat de Treball constata la recuperació econòmica de la ciutat, que recupera nivells d’abans de la pandèmia

Rubí des de l’aire (foto: Ajuntament de Rubí).
Rubí des de l’aire (foto: Ajuntament de Rubí)

La mitjana anual de la taxa d’atur de 2022 de la ciutat és del 12,2 %: aquest indicador econòmic és el més baix dels últims 14 anys i per primer cop se situa per sota de la xifra de 2008. Coincidint amb la crisi econòmica derivada de la bombolla immobiliària, la taxa d’atur de Rubí era del 12,4%. Així es recull a l’informe d’indicadors del Mercat de Treball i Estructura Productiva corresponen al mes de gener que ja es pot consultar al web municipal. La mitjana anual de 2022 contempla, de moment, les dades de gener.

En xifres absolutes, el nombre de persones aturades a Rubí a finals del mes de gener és de 4.659. Així, l’atur se situa per sota dels nivells registrat abans de la pandèmia: al gener de 2019, hi havia 4.669 rubinencs i rubinenques inscrites com a demandants d’ocupació. La mitjana anual de 2019 es va situar en 4.624 persones aturades, el 2008 va ser de 4.297 i el 2012 de 8.137.

Les dades d’ocupació del mes de juny confirmen la bona tendència de Rubí cap a la reactivació econòmica després de la pandèmia”, diu l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Així, per la màxima edil, la ciutat demostra un cop més que té “un teixit empresarial fort que ha sabut adaptar-se a la situació per mantenir-se competitiu”.