Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí registra la participació més alta de la història en unes eleccions autonòmiques Un total de 40.233 electors (75,08%) han exercit el seu dret a vot a la ciutat, gairebé 11 punts més que als darrers comicis al Parlament de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí registra la participació més alta de la història en unes eleccions autonòmiques

Un total de 40.233 electors (75,08%) han exercit el seu dret a vot a la ciutat, gairebé 11 punts més que als darrers comicis al Parlament de Catalunya

A les 20 h, moltes urnes presentaven aquest aspecte, sinònim de l’alta participació registrada en aquests comicis.
A les 20 h, moltes urnes presentaven aquest aspecte, sinònim de l’alta participació registrada en aquests comicis

Un total de 40.233 rubinencs, el 75,08% dels electors, han votat a les eleccions autonòmiques d’aquest 27 de setembre. Són pràcticament onze punts més que als comicis al Parlament de Catalunya de l’any 2012, quan es va registrar una participació del 64,22%. Així doncs, tres de cada quatre rubinencs han exercit el seu dret a vot, convertint aquesta jornada electoral en la més participativa des que es van celebrar els primers comicis autonòmics, l’any 1980. 

Des d’aleshores s’han celebrat un total d’onze conteses electorals al Parlament de Catalunya i en només tres ocasions s’ha superat el 60% de participació a la ciutat: a les eleccions de l’any 1980 (61,71%), als passats comicis del 2012 (64,22%) i en la convocatòria d’enguany (75,08%), que ha estat la més alta de la història. Els dos avanços de participació, que s’han donat a conèixer a les 13 h i a les 18 h, ja anticipaven aquest augment de la participació a les urnes. 

Escrutini de vots
Els col·legis electorals de Rubí han tancat a les 20 h sense incidències remarcables i els membres de les diferents meses ja han iniciat el recompte de vots. A mesura que es van coneixent, els resultats s’envien a l’Ajuntament que, posteriorment, remet aquestes dades al Ministeri de l’Interior.

Els resultats de la jornada electoral a la ciutat es poden seguir tant a través de www.rubi.cat/eleccions com de l’aplicació gratuïta "Rubí Eleccions", disponible a Google Play i a l’Apple Store.