Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reforça la lluita contra l’incivisme L’Ajuntament posarà en marxa aquest desembre una campanya informativa que busca que ciutadania i administració comparteixin el compromís de fer de Rubí una ciutat neta i amable https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reforça la lluita contra l’incivisme

L’Ajuntament posarà en marxa aquest desembre una campanya informativa que busca que ciutadania i administració comparteixin el compromís de fer de Rubí una ciutat neta i amable

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat la campanya aquest dilluns (Foto: Localpres)Peu de foto.
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat la campanya aquest dilluns (Foto: Localpres)Peu de foto

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat aquest dilluns al matí una campanya que, sota el lema Siguem Cívics, vol incidir en la necessitat de fomentar les actituds cíviques per millorar la convivència la ciutat.

La imatge que acompanya aquest lema reforça el missatge al recrear situacions on la manca de civisme suposa perjudicar a altres ciutadans i ciutadanes. Per exemple, no recollir els excrements dels animals, no respectar els passos de vianants a l’hora d’estacionar un vehicle o embrutar l’espai públic, entre d’altres.

La campanya posa de relleu l’impacte que l’incivisme té en els infants i ho fa a través d’una iconografia amb un to infantil i d’un subtítol, El nostre present, el seu futur, que reforça el protagonisme que tenen els infants en una ciutat reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha recalcat aquest punt ja que ha insistit en el fet que “el civisme és una de les pedres angulars per a construir la nostra ciutat. Una ciutat viva, una ciutat que creix i que fomenta els valors plurals”. Martínez, ha recordat que aquesta iniciativa és una continuació de l’esforç iniciat fa dos anys amb els successius impulsos a la neteja i campanyes a favor de la tinença responsable d’animals.

Aquesta campanya contempla la instal·lació de carpes informatives al carrer amb agents que assessoraran els rubinencs i rubinenques, també es distribuiran fulletons informatius a les diferents zones d’esbarjo per a gossos, es repartiran kits d’higiene a propietaris i propietàries de gossos als qui també se’ls oferirà formació. En paral·lel, els centres docents de primària i secundària rebran formació en tinença responsable d’animals.

Les xarxes socials seran l’altre àmbit on la campanya es farà visible.

Aquí trobaràs més informació sobre la campanya.