Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reflexionarà sobre la diversitat cultural amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament La sessió s’emmarca en la creació d’un recurs pedagògic per combatre el racisme i la xenofòbia a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí reflexionarà sobre la diversitat cultural amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament

La sessió s’emmarca en la creació d’un recurs pedagògic per combatre el racisme i la xenofòbia a la ciutat

Rubí reflexionarà sobre la diversitat cultural amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament.

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Ciutadania, ha preparat la commemoració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament amb una sessió reflexiva sobre la diversitat cultural oberta a tothom. La proposta sota el títol Com parlem quan parlem de racisme? es desenvoluparà a l'auditori Rubí Forma el pròxim 20 de maig (18 h) de la mà de l’entitat SOS Racisme. A través d’aquesta sessió, es vol conèixer la visió de la ciutadania sobre la diversitat cultural, desenvolupar el pensament crític, remarcar la diversitat com a factor enriquidor i promoure el diàleg intercultural. Les persones que hi vulguin assistir han de fer una inscripció prèvia al web municipal.

La sessió s’estructurarà en diferents apartats: a través d’una introducció s’abordaran les narratives discriminatòries i les narratives alternatives o transformadores; després les persones assistents participaran d’una dinàmica de discussió al voltant de la pròpia experiència i el rol que cada persona adopta en front de discursos racistes. Finalment, el grup extraurà conclusions.

La sessió del dia 20 és la primera acció del procés d’elaboració d’una guia municipal per combatre el racisme i la xenofòbia a la ciutat.