Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reflexiona sobre la maternitat des de la mirada feminista La tercera edició de les Jornades Feministes de la ciutat ha comptat amb la presència de Montse Plaza Aleu; doctora en Psicologia Social i especialitzada en violència masclista, maternitats, infància i criança https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reflexiona sobre la maternitat des de la mirada feminista

La tercera edició de les Jornades Feministes de la ciutat ha comptat amb la presència de Montse Plaza Aleu; doctora en Psicologia Social i especialitzada en violència masclista, maternitats, infància i criança

L’alcaldessa ha inaugurat les jornades feministes a l’auditori del Castell   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa ha inaugurat les jornades feministes a l’auditori del Castell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La tercera edició de les Jornades Feministes han reivindicat aquest dimecres el dret de les dones a viure la maternitat amb llibertat i plenitud. “El fet de ser mare continua comportant moltíssimes desigualats: des de la violència obstètrica, passant pels drets laborals de les dones, massa sovint qüestionats; fins a la càrrega mental i física de la criança, que en la majoria dels casos encara sostenen majoritàriament les dones. La maternitat també reivindica els nostres drets i mostra les nostres contradiccions... i per això hi dediquem les jornades feministes d’aquest any”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez durant el discurs inaugural de la proposta. “Les activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones a Rubí porten per lema ‘El 8 de març i sempre, defensem els nostres drets’. Aquesta jornada també defensa el dret de les mares a viure la maternitat amb llibertat i plenitud, amb recursos suficients per triar el model de criança i de maternitat que millor s’adapti a cada família; amb la seguretat de poder ser la mare que cadascuna vulgui ser”, ha conclòs.

Montse Plaza Aleu; doctora en Psicologia Social i especialitzada en violència masclista, maternitats, infància i criança; ha impartit la conferència ‘Reflexionem sobre la maternitat des d’una mirada feminista’: “La maternitat o les maternitats és la gran desigualtat que encara ens queda pendent que des del feminisme hem de seguir-hi lluitant i pensant i repensant i és aquest espai on el patriarcat, la cultura i la societat patriarcal encara mantenen les diferències. Avui fem preguntes, repensem perquè totes puguem col·locar-nos i recol·locar-nos si així ho desitgem”.

Després, la conductora del Club de Lectura Veus de Dones, Gracia Pérez Cortés, ha dirigit una taula rodona on les dones assistents han compartit experiències de maternitat. Hi ha participat Meritxell Bartroli Ventura, Natalia Calderón San Miguel i Pilar Barea Ponce.

Les jornades feministes de Rubí són un espai de coneixement al voltant del feminisme que vol consolidar la xarxa comunitària de dones de la ciutat, fer més visibles les veus i les pràctiques feministes i promoure el pensament crític.

Objectius de Desenvolupament sostenible