Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí referma el seu compromís contra la violència Una quarantena de persones s’ha sumat al Minut de silenci pel Dia Europeu en Memòria de les Víctimes del Terrorisme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí referma el seu compromís contra la violència

Una quarantena de persones s’ha sumat al Minut de silenci pel Dia Europeu en Memòria de les Víctimes del Terrorisme

El minut de silenci s'ha celebrat a la plaça de Pere Aguilera (foto: Ajuntament - Localpres).
El minut de silenci s'ha celebrat a la plaça de Pere Aguilera (foto: Ajuntament - Localpres)

La ciutat ha commemorat el Dia Europeu en Memòria de les Víctimes del Terrorisme amb un minut de silenci a les portes de l’Ajuntament. Prop d’una quarantena de persones s’ha sumat a l’acte que ha comptat amb la presència de Javi Martínez, rubinenc i pare d’una de les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 a les Rambles de Barcelona. A més, enguany, es compleixen 20 anys de l’atemptat jihadista a Madrid que va significar 191 víctimes mortals.

La cita ha estat presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha manifestat el sentit d’aquest acte: ‘Expressem el nostre respecte, condol i suport a les famílies que van quedar marcades per la violència injustificada. Per desgràcia, a Rubí, ens va tocar de prop la barbàrie al 2017, l’episodi més trist que ha viscut recentment el nostre país’.

L'11 de març de 2004 el Parlament Europeu va establir aquesta commemoració arran dels atemptats a la xarxa ferroviària de Madrid on van morir assassinades 191 persones i 1.800 van resultar ferides.

Objectius de Desenvolupament sostenible