Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recupera la totalitat de les actuacions de cultura tradicional per celebrar la Diada Rubí ha celebrat l’Onze de Setembre amb l’ofrena floral a l’escultura “Dempeus” de l’artista rubinenca Pepa de Haro https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí recupera la totalitat de les actuacions de cultura tradicional per celebrar la Diada

Rubí ha celebrat l’Onze de Setembre amb l’ofrena floral a l’escultura “Dempeus” de l’artista rubinenca Pepa de Haro

L'alcaldessa i els i les portaveus dels grups municipals, fent l'ofrena floral de l'Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'alcaldessa i els i les portaveus dels grups municipals, fent l'ofrena floral de l'Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Ciutadania, entitats i representants polítics han commemorat la Diada Nacional de Catalunya aquest diumenge. Enguany, la celebració ha recuperat l’actuació dels Castellers de Rubí i de les entitats sardanistes, que la situació sanitària havia impedit els darrers dos anys.

La celebració ha consistit en la tradicional ofrena floral al monument Dempeus, de l’artista rubinenca Pepa de Haro. Després d’un tema musical d’obertura a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i els portaveus dels diferents grups municipals amb representació al Ple han dipositat al peu de l’escultura l’arranjament floral de l’Ajuntament

Seguidament, l’Esbart Dansaire de Rubí ha dut a terme un ball d’homenatge. A continuació, s’ha interpretat el cant d’Els Segadors amb la col·laboració de la Societat Coral Unió Rubinenca, l’Obrador Coral de Rubí i la cobla La Principal de Llobregat.

L’acte ha continuat amb l’ofrena dels partits polítics, el teixit social i la ciutadania que ha volgut prendre part d’aquesta celebració a títol individual. El punt final l'han posat les intepretacions musicals de la Societat Coral Unió Rubinenca i l’Obrador Coral de Rubí; el pilar d'homenatge dels Castellers de Rubí després de dos anys d'absència; i la també recuperada ballada de l'Escola de Sardanes Flor de Neu i el Foment de la Sardana.