Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recupera el ritme de creació d’empreses d’abans de la pandèmia Durant el primer trimestre de 2021, Rubí Empresa ha participat en la creació de 10 noves empreses la ciutat, la mateixa xifra que durant el primer trimestre de 2020, abans de la declaració de l’estat d’alarma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí recupera el ritme de creació d’empreses d’abans de la pandèmia

Durant el primer trimestre de 2021, Rubí Empresa ha participat en la creació de 10 noves empreses la ciutat, la mateixa xifra que durant el primer trimestre de 2020, abans de la declaració de l’estat d’alarma

La FUER s’ha adaptat a les mesures per contenir la COVID-19  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La FUER s’ha adaptat a les mesures per contenir la COVID-19 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Empresa, ha donat suport a la posada en marxa de 10 noves empreses a la ciutat durant el primer trimestre de 2021, exactament el mateix nombre de companyies que es van crear durant el primer trimestre de 2020, abans de la declaració de l’estat d’alarma. Així, Rubí recupera les xifres de creació d’empreses d’abans de la pandèmia i supera la tendència del segon trimestre de l’any passat quan només es van crear 2 empreses noves. Durant els mesos d’abril i maig de 2020, Rubí Empresa no va atendre cap nou emprenedor o emprenedora i tampoc es va registrar cap nova empresa. L’activitat es va començar a recuperar el mes de juny amb l’assessorament a 8 persones.

Durant els primers tres mesos de 2021, Rubí Empresa ha ofert 100 hores d’assessorament empresarial a 50 persones emprenedores. El servei de Creació d’Empreses els ha acompanyat en tot el procés de creació empresarial: la definició de la idea, la planificació del projecte i la seva realització final. Així, les persones usuàries han rebut informació útil per a la creació de la seva empresa i orientació específica sobre els serveis que l’Ajuntament posa al seu abast. Quan ha estat necessari, també se’ls ha assessorat i ajudat en la tramitació del corresponent finançament. L’assessorament ha donat lloc a la posada en marxa de 10 empreses. D’aquestes 10 empreses, 7 s’han donat d’alta a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), un servei que facilita la constitució de l’empresa, afavorint que totes les gestions necessàries es puguin tramitar de manera telemàtica.

La crisi sanitària de la COVID-19 ha impactat de manera evident en el sector econòmic, però Rubí té un teixit empresarial fort que ha sabut lluitar per mantenir-se viu. Recuperar els nivells de creació d’empresa d’abans de la pandèmia ens fa ser optimistes per encarar l’etapa de la reactivació econòmica que estem convençuts que tenim molt a prop”, diu el regidor de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto Ortiz.