Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recupera el 14 de maig la cursa ‘Camina, corre i balla contra el càncer infantil’ La sisena edició de l’esdeveniment solidari torna a les pistes d’atletisme de Can Rosés i destinarà la recaptació íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí recupera el 14 de maig la cursa ‘Camina, corre i balla contra el càncer infantil’

La sisena edició de l’esdeveniment solidari torna a les pistes d’atletisme de Can Rosés i destinarà la recaptació íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu

Un moment de la presentació de la cursa  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Un moment de la presentació de la cursa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El diumenge 14 de maig tindrà lloc la 6a Cursa solidària contra el càncer infantil que organitza l’associació benèfica Camina, Corre i Balla contra el càncer infantil, formada per  membres de la comunitat educativa de l’Escola Balmes. La cursa solidària va néixer el 2015 a iniciativa de l’Associació de Famílies (AFA) de l’escola i el centre educatiu. Recentment, els impulsors de l’activitat s’han constituït com a associació benèfica sense ànim de lucre amb el nom de la seva activitat més multitudinària, la cursa Camina, corre i balla. L’activitat, que compta cada any amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, se celebrarà de nou a les pistes d’atletisme de Can Rosés i les aportacions recaptades es destinaran íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

L’esdeveniment obrirà amb l’entrega de dorsals a partir de les 8 h. El programa inclou la carrera d’adults (de 9 a 10.15 h), una master class de Zumba (de 10.30 a 12 h), les carreres infantils (12.30 a 13.45 h) i un dinar popular a partir de les 13 h. La inscripció a la cursa per a persones adultes i a la classe de zumba és de 12 euros i la paella popular, 5 euros. La cursa infantil és gratuïta. El Servei d’Emergències de Catalunya (SEM) se suma també a l’activitat amb un taller de reanimació cardiopulmonar per a famílies (9 a 12 h). L’organització també posa a disposició de la ciutadania un dorsal solidari, pensat per aquelles persones que volen col·laborar amb la iniciativa sense fer exercici físic. Les inscripcions es poden fer en línia a través del web de l’entitat o el mateix dia de l’esdeveniment a Can Rosés, si hi ha dorsals disponibles.

Durant la presentació de la cursa, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha reiterat el suport municipal a la iniciativa: “Sempre ens trobareu al vostre costat. Aquesta cursa s’ha convertit en un esdeveniment solidari de ciutat amb l’alumnat de l’Escola Balmes com a principals ambaixadors i ambaixadores”.  La màxima edil ha felicitat l’entitat per tota la feina feta i ha animat tothom la participació perquè torni a ser un esdeveniment multitudinari.

En nom de l’organització, César Obea Castillo, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i de tots els patrocinadors: “Agraïm el suport de l’escola, de l’Ajuntament de Rubí i de l’alcaldessa que sempre té temps per nosaltres. Moltes gràcies per la col·laboració i el suport que ens doneu sempre. Per nosaltres és més fàcil organitzar un esdeveniment com aquest quan tothom col·labora”.

El director de l’Escola Balmes, Carlos Camí Pericó, ha assegurat que “estem molt orgullosos i agraïts que una iniciativa així surti de les famílies del centre. Això és el que fa gran l’escola: que la comunitat educativa s’organitzi per contribuir a millorar el món”.

Des de la primera edició de la cursa, la iniciativa ha aconseguit donar més de 21.000 euros a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

Objectius de Desenvolupament sostenible