Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reclama la igualtat efectiva entre dones i homes coincidint amb el 8 de març L’alcaldessa i les persones representants dels grups municipals han fet lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones davant d’unes 600 persones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí reclama la igualtat efectiva entre dones i homes coincidint amb el 8 de març

L’alcaldessa i les persones representants dels grups municipals han fet lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones davant d’unes 600 persones

Totes les forces polítiques amb representació municipal han compartit la lectura del manifest (foto: Localpres).
Totes les forces polítiques amb representació municipal han compartit la lectura del manifest (foto: Localpres)

Al voltant de 600 persones han assistit aquest dijous a l’acte central del Dia Internacional de les Dones, que enguany ha coincidit amb la convocatòria d’una vaga feminista. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i representants de tots els partits polítics amb representació municipal han fet lectura del manifest de la jornada elaborat per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Una part de les persones que han omplert la plaça de Pere Aguilera s’han sumat també a la marxa reivindicativa que ha tingut lloc a continuació.

Al final tothom ens adonem que si no fem alguna cosa no canviarem el món. El fet que 600 persones se sumin a la lectura del manifest per reivindicar la igualtat a la nostra societat és molt important”, ha expressat l’alcaldessa, Ana María Martínez, a la fi de l’acte.

El text que s’ha llegit aquest dijous davant l’Ajuntament demana la igualtat efectiva entre dones i homes, tot argumentant que “les dones, des de les nostres diversitats, som més de la meitat de la població mundial i cal que formem part de la presa de decisions en tots els àmbits i estaments. Cal que el nostre dret a la participació social i política sigui una prioritat”. El manifest incideix especialment en la necessitat d’acabar amb la bretxa salarial entre treballadors i treballadores, de la qual responsabilitza els governs amb capacitat legislativa: “Quan es creu que ‘això no és important’ o quan és manifesta que ‘en això nosaltres no ens hi posem’ és quan la societat, el poble, les dones i els homes, ens hem de rebel·lar [...]. És una forma més de violència envers les dones, la violència econòmica”. Com a conclusió, el text de les entitats municipalistes recorda que “per poder avançar, com a societat, s’ha de tenir en compte totes les persones, indistintament del sexe que tinguin. Per això, per reclamar aquesta necessitat imperiosa, perquè els governants reaccionin, perquè es legisli allò que és injustícia, tornem a alçar-nos i a manifestar-nos i ho farem sempre”.   

Després de la lectura del manifest, s’ha iniciat una marxa reivindicativa fins a la plaça de la Nova Estació.

Els actes commemoratius continuen
Aquest dijous, 8 de març, també s’han programat dos dels actes organitzats pels partits polítics de la ciutat dins la commemoració del Dia Internacional de les Dones: una xocolatada i un arbre dels desitjos del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a l’avinguda de Barcelona a partir de les 17.30 h, i un sopar tertúlia de joves impulsat per la Joventut Nacionalista de Catalunya (JSC), a les 21 h a la plaça de Catalunya.

Entre els actes previstos aquesta setmana, també destaca la jornada Torre Bassas té nom de noia, que se celebrarà aquest divendres a partir de les 17 h a l’equipament juvenil, i la sessió Un viatge al món dels contes que es farà dissabte a les 11 h a l’Ateneu Municipal.

La programació organitzada per l’Ajuntament, les entitats i els partits polítics s’allargarà tot el mes de març. Durant aquest temps, el consistori convida els rubinencs i rubinenques a compartir als seus perfils d’Instagram fotografies amb aquelles dones que són o han estat importants a la seva vida, emprant l’etiqueta #8MRubi. Les tres millors es publicaran al compte @rubi_ciutat.

DOCUMENTS RELACIONATS

Imatges relacionades

Concentració a la pl. Pere Aguilera (foto: Localpres)
Concentració a la pl. Pere Aguilera (foto: Localpres)