Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reclama l’aplicació del Pacte Nacional per la Indústria Alcaldies, Diputació de Barcelona i Generalitat, sindicats i representants de treballadors del Vallès Occidental s’han reunit aquest dimecres per encarar el futur de diferents empreses, entre elles la planta rubinenca de Continental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reclama l’aplicació del Pacte Nacional per la Indústria

Alcaldies, Diputació de Barcelona i Generalitat, sindicats i representants de treballadors del Vallès Occidental s’han reunit aquest dimecres per encarar el futur de diferents empreses, entre elles la planta rubinenca de Continental

La reunió s’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal (Foto: Consell Comarcal).
La reunió s’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal (Foto: Consell Comarcal)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto Ortiz, han participat a la reunió que han mantingut aquest dimecres alcaldies d’arreu de la comarca, representants d’UGT i CCOO, representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat juntament amb delegacions de diferents empreses ubicades al Vallès Occidental. La trobada, proposada pel consistori rubinenc i el de Montcada i Reixac, ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal.

L’objectiu de la cita ha estat posar sobre la taula eines que garanteixin els llocs de treball de les companyies afectades per Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) o que estan pendents de possibles canvis a la producció, com és el cas de la planta que la multinacional Continental té a Rubí.

Ana María Martínez Martínez ha refermat el compromís del consistori a treballar per garantir els llocs de treball i ha assenyalat els diferents mecanismes que s’han de posar en marxa. “Hi ha un Pacte Nacional per la Indústria i hi ha un Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i són eines que cal utilitzar” A més, l’alcaldessa ha reclamat de nou la derogació de la Reforma Laboral.

Està previst que el 12 de desembre, els representants comarcals es reuneixin amb la Directora General d’Indústria en el marc del Pacte per la Reindustrialització. La intenció és plantejar propostes per fer front a la situació que viuen algunes empreses del Vallès. D’altra banda, el consistori manté contacte amb la direcció de la planta de Continental ubicada a Rubí amb la vista posada en concretar una trobada properament.

La setmana passada, el comitè d’empresa de Continental explicava a la junta de portaveus la situació de la companyia. La direcció de la multinacional s’ha marcat un període de reflexió d’uns sis mesos per decidir possibles canvis en la producció des les instal·lacions rubinenques on hi treballen uns 400 veïns i veïnes d’una plantilla de 760 persones. Arran d’aquesta trobada, l’Ajuntament s’ha compromès a donar suport als treballadors i treballadores.