Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rebrà infants del Sàhara amb una festa de benvinguda La benvinguda tindrà lloc el pròxim divendres 5 de juliol a la plaça Pearson on la ciutadania podrà seguir tallers de henna, d’estampació de roba i una plantada de haimes, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí rebrà infants del Sàhara amb una festa de benvinguda

La benvinguda tindrà lloc el pròxim divendres 5 de juliol a la plaça Pearson on la ciutadania podrà seguir tallers de henna, d’estampació de roba i una plantada de haimes, entre d’altres

La festa inclourà un taller de tatuatges de henna (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La festa inclourà un taller de tatuatges de henna (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí acollirà durant els mesos d’estiu 5 infants sahrauís en el marc del programa 'Vacances en pau'. A través de l’ONG local Rubí Solidari, aquests infants passaran els mesos de calor extrema amb  5 famílies rubinenques. Aquest any, s’han sumat a la proposta dues famílies acollidores més que l’any passat. 'Vacances en pau' és una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya que es va reprendre fa dos anys a través de l’ONG local amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i  l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí.

Els nens i les nenes del Sàhara Occidental són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975 i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaços de solucionar. Els nens i nenes són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies acollidores que se sumen al projecte es fan càrrec durant dos mesos d’aquests infants, als quals els ofereixen la possibilitat de sortir de la seva rutina, participar en diferents activitats lúdiques i culturals i, a la vegada, realitzar diverses revisions mèdiques.

La festa de benvinguda que Rubí Solidari ha organitzat per al pròxim divendres a la plaça Pearson amb el suport de l’Ajuntament de Rubí arrencarà a les 17 h amb diversos  tallers. La ciutadania podrà fer-s’hi tatuatges de henna, estampar samarretes i veure una plantada de haimes. Per tal de donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, també s’ha preparat una exposició fotogràfica i el passi d’un documental.

L’esdeveniment es tancarà amb un sopar popular (20.30 h) a base de cuscús i el concert del grup 'Mocasines' (22.30 h).