Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí promou l’intercanvi intergeneracional a través dels Consells dels Infants i de la Gent Gran Amb motiu de la commemoració del Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional, l’Ajuntament ha organitzat dues sessions de treball conjuntes per trencar mites i prejudicis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí promou l’intercanvi intergeneracional a través dels Consells dels Infants i de la Gent Gran

Amb motiu de la commemoració del Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional, l’Ajuntament ha organitzat dues sessions de treball conjuntes per trencar mites i prejudicis

Infants i gent gran han compartit dinàmiques (foto: Localpres).
Infants i gent gran han compartit dinàmiques (foto: Localpres)

Coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional, que va tenir lloc el 29 d’abril, l’Ajuntament de Rubí ha organitzat dues sessions conjuntes del Consell dels Infants i Adolescents i el Consell Consultiu de la Gent Gran. Aquestes trobades tenien com a objectiu generar un espai de diàleg i d’intercanvi entre els dos col·lectius d’edat que contribuís a eliminar prejudicis i fomentar l’enriquiment mutu.

La primera sessió es va celebrar el 5 d’abril i va consistir en un primer contacte entre els dos consells, els membres dels quals van tenir ocasió de presentar-se i resoldre dubtes. Durant la trobada, es va donar a conèixer el funcionament d’aquests òrgans participatius, així com el Programa d’Intercanvi Intergeneracional que impulsa l’Ajuntament.

La següent sessió ha tingut lloc aquest dimecres a l’edifici Rubí Forma. A partir d’un joc de rols, infants i gent gran han debatut sobre què poden aportar els uns als altres, en quins temes poden treballar plegats i com poden millorar la seva convivència, entre d’altres. La trobada ha finalitzat amb un berenar saludable conjunt i l’escenificació d’un mannequin challenge.

El treball realitzat en aquestes dues sessions ha estat enregistrat en vídeo per tal de fer-ne un petit documental. Aquest material servirà, entre d’altres, perquè els infants comparteixin l’experiència a les seves respectives escoles.

Múltiples beneficis
Amb aquesta experiència d’intercanvi intergeneracional, l’Ajuntament pretén reduir el nivell de fragmentació social per edats; potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves en l’àmbit social i cultural de la ciutat; i promoure i facilitar relacions solidàries entre diferents generacions. A un nivell més específic, l’objectiu és fomentar el coneixement entre el Consell dels Infants i Adolescents i el Consell Consultiu de la Gent Gran, facilitar un espai d’intercanvi i de reflexió compartida sobre els mites que afecten totes dues generacions, aprendre a viure junts i fer visibles els valors de cada col·lectiu.

Rubí ha fet una aposta per apoderar la infància, tenint en compte la seva mirada en totes les polítiques que es despleguin a la ciutat. Aquesta determinació té les seves arrels en un Consell dels Infants i Adolescents pioner, que funciona amb èxit des de fa molts anys i que ara té l’oportunitat de seguir generant valor gràcies a l’intercanvi amb el Consell Consultiu de la Gent Gran”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.  

La intenció del consistori és donar continuïtat a aquesta experiència intergeneracional amb noves trobades entre els dos consells.