Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí programa múltiples activitats per celebrar el Dia de la Terra amb l’horticultura com a denominador comú Del 21 al 30 d’abril es realitzaran tallers, cursos, exposicions, xerrades i visites a diverses masies de la ciutat, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí programa múltiples activitats per celebrar el Dia de la Terra amb l’horticultura com a denominador comú

Del 21 al 30 d’abril es realitzaran tallers, cursos, exposicions, xerrades i visites a diverses masies de la ciutat, entre d’altres

Enguany, els recentment estrenats horts municipals de Cova Solera acolliran alguna de les activitats programades.
Enguany, els recentment estrenats horts municipals de Cova Solera acolliran alguna de les activitats programades

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de més d’un centenar de persones d’entitats i rubinencs a títol individual, ha organitzat la quarta edició del Dia de la Terra, que tindrà lloc entre el 21 i el 30 d’abril. Es tracta d’un esdeveniment lúdic i divulgatiu amb el qual es vol reforçar el vincle de la ciutadania amb el seu entorn natural. Enguany, la programació del Dia de la Terra ─amb més de 35 activitats─ girarà al voltant de l’horticultura, una pràctica que cada vegada més llars rubinenques duen a terme en terrenys, jardins, terrasses i balcons de la ciutat.

La celebració del Dia de la Terra a Rubí ja és una tradició a la ciutat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. “Amb l’organització d’aquest gruix d’activitats, que impulsem conjuntament amb entitats i ciutadans a títol individual, volem ampliar i diversificar el moviment ambiental per construir un medi ambient més saludable i sostenible i, a la vegada, abordar el canvi climàtic i protegir la Terra per a les generacions futures”.

Els actes arrencaran el divendres 21 d’abril amb l’activitat Parlant de la terra, que inclourà xerrades sobre el projecte d’horts municipals de Cova Solera, les característiques, cultiu i propostes de recuperació del Tres caires ─el tomàquet de Rubí─,  la pagesia anònima de la ciutat i l’exposició artística sobre la fauna i la flora de la riera elaborada per Quim Conca.

Fira del Dia de la Terra
El dissabte 22 d’abril arribarà el plat fort de la programació: la fira del Dia de la Terra. A la plaça de Catalunya, els assistents trobaran una mostra de productors agrícoles locals i podran participar al taller de cuina d’aprofitament alimentari De l’hort a taula. A la plaça del Doctor Guardiet s’hi instal·laran exposicions i una mostra d’eines i maquinària agrícola, es duran a terme activitats infantils, la proposta Ballar de peus a terra, el taller El meu petit hortet i l’activitat Puja al carro de Sant Antoni, entre d’altres. Enguany, a més, també s’hi ubicarà l’Eco espai gastronòmic, on els visitants podran tastar tant els plats elaborats amb productes ecològics i locals com els vins ecològics i les begudes servides en envasos retornables. Pel que fa al passeig de Francesc Macià, s’hi podran trobar parades de comerços ecològics de la ciutat, del Mercat Ecològic del Vallès, del projecte de reciclatge d’oli usat Rubiclak que impulsa l’AMPA del CEE Ca n’Oriol i del viver de la Font del Ferro. També s’hi ubicarà un punt d’informació i de compostatge casolà, el servei de Trocalleria d’intercanvis al carrer i s’organitzaran visites guiades al Museu Etnogràfic Vallhonrat.

Activitats durant tota la setmana
Al marge de la fira, s’ha programat el curs de cuina d’aprofitament alimentari De l’hort a taula, que enguany es realitzarà a la masia Can Ramoneda (24 d’abril) i als horts de Can Feliu (27 d’abril), així com l’activitat Ecobodum: hort en família, als horts de Can Feliu (24 d’abril).

D’altra banda, els horts municipals de Cova Solera acolliran dues activitats: d’una banda, Coneixent les plantes aromàtiques (25 d’abril) i, de l’altra, un curs d’hort urbà (26 d’abril i 3, 10 i 17 de maig).

La Torre Bassas també presentarà l’hort de cultiu biològic que ha estat construint (27 d’abril) i l’Escola Rivo Rubeo acollirà un nou curs de compostatge casolà (28 d’abril).

Dissabte 29 d’abril se celebrarà una jornada de natura a Can Xercavins, que consistirà en un anellament d’ocells i l’activitat Art Natura

Novament, en el marc dels actes per celebrar el Dia de la Terra, les masies de la ciutat obren les seves portes al públic. El 24 d’abril serà el torn de Can Ramoneda; el 29 d’abril es podrà visitar Can Xercavins i Ca n’Alzamora, mentre que el 30 d’abril seran Can Serrafossà i Can Pi de la Serra les que mostraran les seves instal·lacions.

Per a participar a les activitats que requereixen inscripció prèvia cal enviar un correu a l’adreça  o trucar al Telèfon Verd (900 130 130 o bé 93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil).

Durant aquests dies també s’han organitzat dues exposicions: una de materials sobre horticultura, que es podrà visitar a la Biblioteca Mestre Martí Tauler del 10 al 30 d’abril; i una altra de les il·lustracions del medi natural de la riera, que estarà oberta a l’Ateneu entre el 21 d’abril i el 20 de maig. 

Fitxers relacionats