Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí presenta la Biblioteca Humana com a bona pràctica a la IV trobada d'intercanvi d'experiències educatives per a la Justícia global La trobada és un espai d’impuls que vol promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre agents educatius i socials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí presenta la Biblioteca Humana com a bona pràctica a la IV trobada d'intercanvi d'experiències educatives per a la Justícia global

La trobada és un espai d’impuls que vol promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre agents educatius i socials

Sessió de treball a l’institut de 2021  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Sessió de treball a l’institut de 2021 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha presentat la proposta Biblioteca Humana com a exemple de bona pràctica a la IV trobada d'intercanvi d'experiències educatives per a la Justícia global 'Canviar l’educació per canviar el món' d’aquest cap de setmana. La trobada és un espai d’impuls i visibilització de l’educació per a la justícia global que vol promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre agents educatius i socials. Els agents participants es comprometen a incentivar la consciència crítica al voltant de les causes que generen les desigualtats, plantejar l’impacte de les accions quotidianes en les problemàtiques globals i fomentar la corresponsabilitat i impulsar la participació de la ciutadania de totes les edats.

Rubí ha participar a la taula d’Interculturalitat crítica juntament amb els projectes Infraexposats de Ruido Photo i Tothom a l’AFA de l’AFFAC.

Testimonis en lloc de llibres

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Ciutadania, en col·laboració amb la Fundació UniPau i la Diputació de Barcelona impulsa una Biblioteca Humana amb  l'alumnat l'Institut La Serreta per treballar la diversitat i la no discriminació. La Biblioteca Humana és una biblioteca formada per persones, en lloc de llibres, que comparteixen les seves històries de vida i experiències amb els nois i noies, amb la finalitat de desfer prejudicis i promoure la diversitat.

Duran tot el curs, l’alumnat treballa el projecte amb sessions de formació i reflexió sobre els drets humans dinamitzades per la Universitat de la Pau (UniPau) en el marc del programa de formació Teixint Xarxes que el servei de Ciutadania ofereix als centres educatius dins de la Guia d’activitats d’Educació en Drets Humans i Pau. Així, els i les joves entrevisten rubinencs i rubinenques que viuen o han viscut experiències de vida migrant, de diversitat funcional o, en general, que coneixen la discriminació per la raó que sigui. L’alumnat s’acosta a cada testimoni en sessions prèvies a l’aula per configurar el catàleg de llibres humans amb les seves històries de vida.

Objectius de Desenvolupament sostenible