Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí presenta aquest dimarts nivells elevats de contaminació atmosfèrica Per no incrementar-los encara més, es recomana intensificar l’ús de modes de transport sostenible https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí presenta aquest dimarts nivells elevats de contaminació atmosfèrica

Per no incrementar-los encara més, es recomana intensificar l’ús de modes de transport sostenible

A Rubí, l’estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica està ubicada a Ca n’Oriol (foto: Ramon Vilalta).
A Rubí, l’estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica està ubicada a Ca n’Oriol (foto: Ramon Vilalta)

La Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya ha informat que hi ha una quarantena de municipis, entre ells Rubí, que durant aquest dimarts 14 d’abril presenten nivells elevats de contaminació atmosfèrica. Segons aquest organisme, està previst que aquests nivells es redueixin durant la jornada de dimecres 15 d’abril.

Aquest alt índex de contaminació està causat per la situació actual, marcada per una baixa capacitat atmosfèrica per a la dispersió de contaminants a la zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric. Així, s’han detectat nivells elevats de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió en l’aire ambient en algunes estacions que pertanyen a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA).

La curta durada d’aquesta situació fa que no s’hagi activat la declaració d’episodi ambiental de contaminació. Tot i així, cal abstenir-se de realitzar aturades elèctriques programades que puguin generar gasos i partícules de qualsevol tipologia, així com intensificar l’ús de modes de transport sostenible ─transport públic, a peu i en bicicleta─ en detriment de l’ús del vehicle privat.

A banda de Rubí, també han estat afectats municipis com Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal, Terrassa, Sabadell, Cerdanyola, Granollers, Molins de Rei, Martorell o Barcelona, entre d’altres.