Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí presenta a Red Eléctrica Española la proposta pressupostària que farà possible el desplaçament de la línia de Can Fatjó L’alcaldessa s’ha reunit aquest dijous amb el president de REE i li ha explicat com s’afrontarà la inversió des del consistori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí presenta a Red Eléctrica Española la proposta pressupostària que farà possible el desplaçament de la línia de Can Fatjó

L’alcaldessa s’ha reunit aquest dijous amb el president de REE i li ha explicat com s’afrontarà la inversió des del consistori

L’alcaldessa amb el president de REE  (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa amb el president de REE (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, acompanyada del regidor de Projecció de la Ciutat i Projectes Estratègics, Moisés Rodríguez Cantón, i el gerent de la corporació, Jordi Nuñez Freixa; s’han reunit aquest dijous a Madrid amb el president de Red Eléctrica Española (REE), Jordi Sevilla Segura, per traslladar-li la proposta pressupostària que farà possible el desplaçament de les línies d’alta tensió del barri de Can Fatjó.

La proposta de l’Ajuntament de Rubí que preveu el finançament del projecte en tres anys és un pas més per aconseguir eliminar aquesta línia elèctrica de la ciutat com es demana des del municipi des de fa anys.

Treure la línia elèctrica de Can Fatjó és un compromís ferm de l’equip de govern que represento, per això avui som a aquí amb els deures fets. Hi estem compromesos i REE, també. Espero que puguem veure tancada aquesta cicatriu històrica de Rubí durant aquest mandat”, ha dit l’alcaldessa.

Ajuntament i REE encaren ara la fase de validació del projecte executiu que haurà d’adaptar-se al nou reglament de les línies elèctriques aèries d’alta tensió.

 Una demanda històrica
L’any 2006, l’Ajuntament de Rubí i l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) van signar un conveni que contemplava el desplaçament de la línea eléctrica de Can Fatjó. Concretament, s’establia que el consistori assumiria un 20% del cost d’execució del projecte (més les expropiacions i servituds) i l’ICAEN, el 80% restant. Paral·lelament, Red Eléctrica Española, titular de la línia, assumia el cost de la redacció del projecte. Aquest conveni va quedar aturat a causa dels efectes de la crisi econòmica. Així, la Generalitat no va consignar cap partida en concepte de desplaçament de línies elèctriques, argumentant que havia d’atendre altres prioritats. Ara fa quatre anys, l’ICAEN va denunciar aquest conveni. L’Ajuntament va recórrer la denúncia i ara s’està a l’espera de resolució per part de la Generalitat.

Després d’una reunió mantinguda amb responsables de la Subdirecció General d’Energia Elèctrica per intentar desencallar aquesta situació, l’Ajuntament va decidir assumir el cost de l’actuació, en coordinació amb Red Eléctrica Española, i posteriorment, reclamar a la Generalitat que pagui la part que li correspon.