Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí prepara la 2a Setmana de la Gent Gran Entre el 22 de setembre i el 6 d’octubre, la ciutat oferirà activitats culturals, esportives, lúdiques i de sensibilització amb la Gent Gran com a protagonista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí prepara la 2a Setmana de la Gent Gran

Entre el 22 de setembre i el 6 d’octubre, la ciutat oferirà activitats culturals, esportives, lúdiques i de sensibilització amb la Gent Gran com a protagonista

La regidora Marta García acompanyada de membres del Consell Consultiu de la Gent Gran.
La regidora Marta García acompanyada de membres del Consell Consultiu de la Gent Gran

L’Ajuntament de Rubí organitza a partir de divendres la segona edició de la Setmana de la Gent Gran amb la voluntat de fer visible aquest col·lectiu i les seves necessitats. Fins al 6 d’octubre, s’oferiran activitats culturals, esportives, lúdiques i de sensibilització on la gent gran sigui la protagonista. Aquest programa d’activitats dedicat als més grans respon “al compromís de l’equip de govern amb la Gent Gran que a principis de mandat ja va crear l’Àmbit de Ciutadania i Drets Civils precisament per escoltar de manera activa la nostra gent gran”, ha dit durant la presentació de les activitats la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

Com a novetat, dissabte 23 de setembre s’ha previst un taller per rebaixar la factura elèctrica a càrrec de l’equip Rubí Brilla amb la intenció de prevenir a través de la informació la pobresa energètica. “Ens sembla molt important l’organització d’aquest taller per què hi ha gent gran que no en té ni idea i paga més del que li correspon”, creu Armand Estella, president del Consell de la Gent Gran de Rubí.

La programació també inclou dues activitats que tenen a veure amb la relació entre generacions: una visita guiada a l’exposició del Peacock Rubí Art Festival, dijous 28 de setembre, i la presentació del documental Trencant mites entre generacions, dimarts 3 d’octubre. Totes dues activitats que són possibles gràcies a la feina conjunta del Consell Consultiu de la Gent Gran i el Consell de la Infància i l’Adolescència. “Sabem que molta gent gran de la ciutat que són avis i àvies que fan una tasca molt important a les seves famílies i això enriqueix a infants, joves i grans”, ha recordat García.

En el marc de la Setmana de la Gent Gran també es promourà la salut a través d’activitats esportives, com un torneig de petanca i una classe magistral de gimnàstica; i dues sessions divulgatives: una sobre la malaltia de l’Alzheimer i una altra sobre envellir sanament. Igualment hi ha previstes dues rutes a peu: una passejada pel Rubí Modernista a càrrec de Rubí d’Arrel i un itinerari per l’entorn natural de Can Xercavins.

En clau cultural, l’Ateneu acollirà la segona edició de l’exposició “L’art és poder” que mostrarà els treballs manuals d’en Miquel Galofré Pascual i la companyia Tiamat teatre portarà a La Sala Cuatro canciones de amor y una habanera desesperada.

Fitxers relacionats