Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí posarà en marxa la zona d’estacionament taronja al febrer Això permetrà l’estacionament gratuït durant 90 minuts en places d’aparcament properes a l'Illa de Vianants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí posarà en marxa la zona d’estacionament taronja al febrer

Això permetrà l’estacionament gratuït durant 90 minuts en places d’aparcament properes a l'Illa de Vianants

El regidor Rafael Güeto Ortiz ha explicat les mesures (Foto: Ajuntament/Localpres).
El regidor Rafael Güeto Ortiz ha explicat les mesures (Foto: Ajuntament/Localpres)

La zona d’estacionament de pagament, coneguda com zona blava, passarà a ser gratuïta i de rotació. L’objectiu és que, al febrer de l’any vinent, aquestes places passin a ser zona taronja, és a dir, la ciutadania hi podrà estacionar el vehicle sense cap cost durant 90 minuts.

Aquesta mesura forma part del Pla de reactivació de ciutat i va en la línia del que marca el Pla de Mobilitat urbana Sostenible de Rubí. És, per tant, una mesura que s’emmarca en la voluntat d’avançar en un model de ciutat amable i sostenible. Per fer possible aquesta mesura, el ple d’aquest dimarts es pronunciarà sobre la liquidació del contracte de gestió de la zona de pagament actual.

La intenció és afavorir la rotació i maximitzar l’ús de cada plaça d’aparcament sense que això suposi un cost per a les persones usuàries.

El regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, ha explicat les mesures que es començaran a aplicar l’1 de febrer. Segons el responsable de Mobilitat, aquesta mesura “dona resposta a una de les reivindicacions del comerç local i de la ciutadania en general”.

Güeto també ha avançat que, al gener, està previst posar en marxa una campanya informativa perquè la ciutadania conegui el nou sistema i el seu funcionament.

Els horaris de la zona taronja continuaran sent de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h de dilluns a dissabte. Per fer ús d’aquestes places, serà necessari obtenir l’aplicació Parkunload, disponibles per a dispositius Android i iOS. A través d’aquest sistema, es podrà obtenir el tiquet d’estacionament i indicar l’hora d’arribada i la de sortida. A més, a través d’aquest servei es podrà obtenir informació en temps real de les places d’estacionament en zona taronja disponibles.

Güeto també ha posat en valor la introducció d’aquest sistema tecnològic ja que, com ha dit, “ens permetrà tenir millor coneixement de la mobilitat real i prendre decisions més efectives".

En algunes zones de càrrega i descàrrega s’implantarà també aquest funcionament. Aquests espais mantindran la limitació d’ús a 30 minuts però serà necessari marcar l’entrada i la sortida a través de l’aplicació Parkunload. Els àmbits de càrrega i descàrrega del carrer de Prim, de Cal Gerrer, de Pau Claris i de Sant Joan són les zones de càrrega i descàrrega que incorporaran aquest sistema.

Durant els primers mesos d’aplicació del sistema, es posarà en marxa un període informatiu perquè les persones usuàries s’habituïn a les noves condicions d’ús.