Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí posa en marxa un pla especial per una revetlla segura El servei de Medi Ambient, Protecció Civil, Policia Local i equip de govern ha dissenyat un pla especial perquè els rubinencs i rubinenques puguin gaudir de la revetlla sense ensurts https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí posa en marxa un pla especial per una revetlla segura

El servei de Medi Ambient, Protecció Civil, Policia Local i equip de govern ha dissenyat un pla especial perquè els rubinencs i rubinenques puguin gaudir de la revetlla sense ensurts

Tot és a punt per gaudir de la revetlla amb seguretat (Foto: Generalitat).
Tot és a punt per gaudir de la revetlla amb seguretat (Foto: Generalitat)

La ciutat comptarà amb un seguit de mesures excepcionals durant la revetlla de Sant Joan que se celebra durant la nit i matinada d’aquest divendres a dissabte. Responsables de Via Pública, Medi Ambient, Protecció Civil, Policia Local i equip de govern han perfilat un protocol extraordinari davant les altes temperatures registrades els darrers dies i que, segons la previsió, es mantindran durant les properes jornades. A més, cal tenir en compte que l'Ajuntament ha activat el pla de Protecció Civil Municipal per Onada de Calor i Risc d'Incendi

Les mesures preses passen pel buidat dels contenidors de paper de tot el municipi, pel reg intensiu dels parcs i jardins municipal, l’increment de presència policial durant la nit, entre d’altres i la participació Protecció Civil.

Policia Local i Protecció Civil treballaran de manera coordinada amb Bombers de la Generalitat. El cos municipal incrementarà la seva presència als carrers mentre que Protecció Civil destinarà dues dotacions més un esforç que farà funcions exclusives de vigilància a les zones de les urbanitzacions.

D’altra banda, cal recordar que davant qualsevol incidència o emergència la ciutadania pot recórrer al telèfon 112.

Revetlles amb precaució
L’Ajuntament de Rubí s’ha fet ressò novament de la campanya Revetlles amb precaució que cada any impulsa la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’evitar incidents durant aquestes dates properes a Sant Joan, en què l’ús de material pirotècnic és molt habitual. I és que per gaudir amb seguretat de les tradicionals revetlles de la nit del 23 de juny cal tenir en compte els riscos que comporten el foc i els petards. 

Amb aquesta campanya es pretén difondre diverses mesures de precaució a tota la població, especialment entre els adults, que són qui han de tenir cura i supervisar tant l’adquisició de material pirotècnic com l’ús que en faran els menors d’edat. 

Consells per als petards
Com s’han de manipular:

 • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat
 • No us guardeu petards a les butxaques
 • Cal llegir les instruccions de cada article
 • No subjecteu els petards amb les mans ni els poseu a prop de la cara ni del cos
 • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars
 • Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos
 • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo
 • No llanceu mai petards contra ningú

On no es poden encendre:

 • No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones
 • Vigileu que no hi hagi líquids inflamables a la vora. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar
 • No encengueu cap petard a dins de casa
 • No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres

Recordeu que, als llocs on es facin revetlles, cal recollir la roba estesa i els tendals, així com tancar portes i finestres.