Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí posa en marxa un grup motor en coeducació L’òrgan endreçarà, coordinarà i treballarà l’estratègia coeducativa del municipi i dissenyarà accions transversals per avançar cap a la igualtat efectiva i real entre dones i homes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí posa en marxa un grup motor en coeducació

L’òrgan endreçarà, coordinarà i treballarà l’estratègia coeducativa del municipi i dissenyarà accions transversals per avançar cap a la igualtat efectiva i real entre dones i homes

La presentació del Grup Motor ha tingut lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La presentació del Grup Motor ha tingut lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha constituït un Grup Motor en Coeducació que endreçarà, coordinarà i treballarà l’estratègia coeducadora del municipi i dissenyarà accions transversals per avançar cap a la igualtat efectiva i real entre dones i homes. Els seus objectius són impulsar canvis estructurals per avançar cap a una ciutat coeducadora i feminista; donar eines a la comunitat educativa per incorporar la perspectiva de gènere i construir centres coeducadors, i implicar la comunitat educativa en aquesta transformació, fent dels infants i joves agents protagonistes del canvi.

El nou òrgan està format per representants dels centres educatius (Escola Rivo Rubeo, Escola Vint-i-cinc de Setembre, Escola Torre de la Llebre, Escola Shola, Escola Pau Casals, Escola Montessori, Escola Ribas, INS JV Foix, INS Teresa Altet, INS La Serreta, Escola d’Art i Disseny edRa), del Centre de Recursos Pedagògics, del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), dels equips d’atenció primària (EAP) i de l’Ajuntament de Rubí. Les persones que integren el grup són representants dels seus centres educatius i a l’inrevés, fan de transmissors i altaveus als respectius centres de la feina feta al grup motor. És un òrgan obert que pot continuar incorporant membres.

L’educació és l’eina transformadora més important que tenim. Té una funció socialitzadora i comunitària cabdal. Per nosaltres, l’educació és també una eina indispensable per revertir les desigualtats de gènere que poden acabar derivant en violències masclistes”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

La coeducació implica eliminar els estereotips i els rols establerts pel fet d’haver nascut amb un sexe determinat, per tal que els nens i nenes puguin ser el que vulguin ser, en llibertat. Coeducar és fonamentar l’acció educativa en el reconeixement de les potencialitats i individualitats de tot l’alumnat, independentment del seu sexe, potenciant així la igualtat real d’oportunitats.

Segons Carmen Pérez López, representant de coeducació a l’Escola Torre de la Llebre i membre del Grup Motor, “l’objectiu és acompanyar els petits ciutadans i les petites ciutadanes d’avui en la descoberta dels altres, de l’empatia i del respecte envers la resta de persones”. Com ha assegurat, “les escoles fan moltes pràctiques sobre aquesta temàtica i és interessant que fem xarxa, que les compartim per ajudar-nos a créixer”.

 

Primera activitat del Grup Motor

La presentació del Grup Motor, a la qual hi ha assistit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, i el regidor d’Educació, Víctor García Correas, s’ha fet coincidir amb la inauguració oficial de l’exposició Jo decideixo com soc, com em mostro, com estimo... jo desactivo la violència a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

La mostra és una proposta del Grup Motor emmarcada en els actes al voltant del Dia Internacional contra les violències masclistes, que es pot veure al vestíbul de la biblioteca fins al 30 de novembre.

El regidor ha traslladat als membres del Grup Motor que poden sol·licitar l’exposició per mostrar-la als centres educatius, especialment en la franja d’edat a partir de 5è de primària en endavant.

Imatges relacionades

Foto de grup (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
Foto de grup (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)