Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participarà a l’acte de commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils L’alcaldessa, Ana María Martínez, és una de les autoritats convidades aquest divendres a la plaça de Catalunya per recordar les víctimes del 17 d’agost, entre les quals hi va haver dos rubinencs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participarà a l’acte de commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils

L’alcaldessa, Ana María Martínez, és una de les autoritats convidades aquest divendres a la plaça de Catalunya per recordar les víctimes del 17 d’agost, entre les quals hi va haver dos rubinencs

Els dies posteriors als atemptats, els pares de l’infant rubinenc mort a la Rambla van protagonitzar una de les imatges més emotives quan es van abraçar a un representant de la mesquita de la ciutat (foto: Localpres).
Els dies posteriors als atemptats, els pares de l’infant rubinenc mort a la Rambla van protagonitzar una de les imatges més emotives quan es van abraçar a un representant de la mesquita de la ciutat (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, assistiran aquest divendres a l’acte de commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que tindrà lloc a la plaça de Catalunya sota el lema Barcelona, Ciutat de Pau. La trobada, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la delegació del Govern de l’Estat a Catalunya, servirà per recordar les víctimes del 17 d’agost, entre les quals hi va haver dos rubinencs.

L’acte s’ha plantejat com un homenatge auster i emotiu, sense parlaments oficials i amb un gran protagonisme de la música. La commemoració s’iniciarà a les 10.30 h amb una interpretació d’El cant dels ocells a càrrec d’un grup de més de 50 alumnes de les Escoles Municipals de Música de Barcelona i del Conservatori Municipal, i seguirà amb la lectura d’un text en els set idiomes de les víctimes mortals ─català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany─.

L’acte comptarà amb presència institucional dels ajuntaments de Cambrils, Ripoll, Alcanar i Subirats, a banda de representants dels municipis on residien víctimes mortals: Rubí, Sant Hipòlit de Voltregà, Vilafranca del Penedès i Saragossa. També hi han confirmat la seva assistència el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI. A més, hi seran presents en un lloc destacat membres de tots els cossos policials, serveis d’emergència i la resta de serveis públics que van ajudar en l’atenció als atemptats.

Prèviament a l’acte unitari de la plaça de Catalunya, s’ha programat una trobada amb els familiars de les víctimes al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i una ofrena floral davant el mosaic de Joan Miró de la Rambla, al Pla de l’Os.

Una aposta per la pau
La commemoració del primer aniversari dels atemptats del 17 d’agost va acompanyada d’un missatge de concòrdia i integració. Seguint el mateix lema que Barcelona, l’Ajuntament de Rubí llueix des d’aquest dimarts una lona amb la frase Rubí, ciutat de pau en record de les víctimes; un missatge en positiu que dona continuitat a les emotives imatges que es van produir l’any passat a la nostra ciutat quan, en el marc d’una concentració ciutadana, els pares de l’infant rubinenc mort a l’atemptat de la Rambla es van abraçar amb un representant de la mesquita de la ciutat.

Memorial a la Rambla 17A
Coincidint amb l’aniversari dels atemptats, l’Ajuntament de Barcelona ha obert la pàgina web Memorial la Rambla 17A, on es recull l’arxiu digital dels llibres de condol i dels més de 12.000 elements deixats per la ciutadania a la Rambla els dies posteriors al 17 d’agost.